Siyaset ‘Türkiye’nin Erdoğan yorgunluğu var’

‘Türkiye’nin Erdoğan yorgunluğu var’

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2018’de erken seçim yapılacağını öngören CHP’li Altay, “Türkiye’nin bir Erdoğan yorgunluğu var. İddia ediyorum, Türkiye Erdoğan yorgunluğunu 2018’de üzerinden atacaktır” dedi

‘Türkiye’nin Erdoğan yorgunluğu var’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2018’de erken seçimin gerçekleşeceğini öngördüğünü belirterek, “Türkiye’nin bir Erdoğan yorgunluğu var. İddia ediyorum; Türkiye bu yorgunluğu 2018’de üzerinden atacaktır” dedi.
‘Padişah fermanı’
Altay, TBMM’deki basın toplantısında iktidarın eğitim politikasını eleştirdi. “Kendi çocuklarını eğitimde denek olarak kullanan dünyadaki tek ülkeyiz” diyen Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TEOG’un kaldırılmasına yönelik sözlerini şöyle eleştirdi: “Erdoğan ‘Başbakan’a söylerim TEOG kalkar’ dedi. Padişah fermanı gibi. Bildiği, bilmediği her konuda ferman vermeyi marifet sanan bir Ak Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanının genel liselerin kalktığından haberi yok. TEOG mutlaka kaldırılmalıdır. Kendi getirdikleri uygulamayı, şimdi kendileri sonlandıracaklar.”
Müfredat tartışmalarına değinen Altay, “Milli Eğitim’den, ders kitaplarından Atatürk’ü kazısan bile bu milletin kalbinden ve gönlünden kazıyamazsın. Atatürk’le uğraşma, yanarsın” dedi.
Erken seçim iddiası
Altay, Ak Parti’de bir metal yorgunluğu olmadığının altını çizerek, “Ak Parti’de bir metal yorgunluğu yok ama Türkiye’nin bir Erdoğan yorgunluğu var. Erdoğan’ın hırsı, kini, üslubu Türkiye’nin kabul edebileceği sınırların çok üstünde. Erdoğan yorgunluğunu Türkiye iddia ediyorum; 2018’de üzerinden atacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Altay, “‘Türkiye Erdoğan yorgunluğunu 2018’de atacak’ dediniz. Bilerek mi söylediniz?” sorusuna “Bilerek söyledim. 2018’de bir cumhurbaşkanlığı seçimi ve 600 üyeli parlamentonun üyelerinin seçiminin gerçekleşeceğini öngörüyorum” yanıtını verdi.

Soylu’ya tepki

HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Altay, “Sayın İçişleri Bakanı; aşağılık olan 78 yaşındaki bir kadının cenazesine saldıracak kadar aşağılık biriyle fotoğraf çektirmektir” dedi. Altay, bu kişinin Ak Partili başka isimlerle de fotoğraflarının bulunduğunun iddia edildiğini, bu konuda hükümetten açıklama beklediklerini kaydetti.

‘FETÖ’ye zeytin dalı’

Diyanet İşleri Başkanlığı’na Ali Erbaş’ın atanmasını da eleştiren Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ali Erbaş, Adil Öksüz’ün doktora tezi savunmasında jüri üyesi. FETÖ’nün Kültürler Arası Diyalog Platformu’nda da yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Erdoğan’ın FETÖ’ye zeytin dalı uzatmasının ilk örneği bu değil. Mehmet Dişli, darbe girişiminin üç numaralı adamı. Kardeşini saraya başdanışman yapıyorsun. Neden korkuyorsun? Bu gördüğümüz manzarada insanın aklına şu geliyor; ‘Sen gel benle uğraşma, ben de seninle uğraşmayayım mı’ demek istiyor.”

Haberin Devamı

Yazarlar