Ekonomi Türkiye’nin önemi son derece yüksek

Türkiye’nin önemi son derece yüksek

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Türkiye’nin Avrupa ve Almanya’nın katma değer süreci ve ilişkiler bütünün doğal bir parçası olduğunu belirterek, “Türkiye, Almanya ve Avrupa’nın entegre bir parçasıdır. Üretim ve katma değer bakımından, ekonomik ilişkiler bakımından Türkiye’nin önemi son derece büyük” dedi.

Türkiye’nin önemi  son derece yüksek

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in 25 Ekim’de Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin AA’nın muhabirinin sorularını yanıtlayan Erdmann, ziyaret kapsamında 35’i Almanya’nın önde gelen firmalarının üst düzey yöneticisi olmak üzere 100 kişilik bir heyetin Ankara’ya geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

7200 Alman yatırımı

Türkiye’de yaklaşık 7 bin 200 Alman sermayeli kuruluşun, Almanya’da ise 90 bin civarında Türk sermayeli kuruluşun faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Erdmann, şöyle devam etti:

“Türkiye gerek Avrupa’nın gerekse de Almanya’nın katma değer süreci ve ilişkiler bütünün doğal bir parçasıdır. Türkiye hem Avrupa hem de Almanya açısından iş yapılan masanın ortağı konumunda bulunuyor.

Gerek Avrupa gerekse Alman kuruluşları ve şirketleri açısından Türkiy bir üretim üssü, bir üretim merkezi.”
l ANKARA AA