Siyaset ‘Türkiye’nin yardımı para ile ölçülemez’

‘Türkiye’nin yardımı para ile ölçülemez’

21.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis ile Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, geçtiğimiz hafta Brüksel’de yapılan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı Suriye Konferansı’nın sonucuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Türkiye’nin yardımı para ile ölçülemez’

‘Türkiye’nin yardımı para ile ölçülemez’
Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki toplantıda Berger şu ifadeleri kullandı: “Konferansın katılımcıları Türkiye’nin çok sayıda mülteciye çok uzun süredir verdiği desteği, bu anlamda oynadığı rolün altını çizdiler ve bunu takdirle karşıladılar. Uluslararası topluma da daha fazla destek çağrısında bulundular. Daha önce 6.2 milyar euro’yu da geçen bir miktar taahhüt edilmişti. Bunun yanı sıra uluslararası finansal kuruluşlar da çeşitli krediler önerdi. Dolayısıyla yeterli miktarda para var, ama burada asıl istenen siyasi çözümün bulunması.”

Haberin Devamı

Moumtzis ise, BM’nin Suriye’de 3 milyon insanın hayatını kurtarabilecek yardımı Türkiye üzerinden sağladığını belirtti. Türkiye’nin mültecilere göstermiş olduğu cömertliğin kelimelerle veya parayla ölçülemeyeceğini söyleyen Moumtzis, “Türkiye’ye göstermiş olduğu misafirperverlik, cömertlik ve mültecilerin insan onuruna uygun bir şekilde yaşamalarını sağladığı için teşekkür ederim. Suriye içinde 12 milyon insanın insani yardıma ihtiyacı var. Suriye içerisinde de 6 milyon insan yer değiştirdi. İdlib ve Suriye’nin kuzeydoğusunda hala birtakım endişeler devam ediyor. Dolayısıyla biz BM olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bu konferans aynı zamanda mükemmel bir işbirliği olduğunun da bir teyidi oldu” dedi.