Adana Türkiye Sandık Başında

Türkiye Sandık Başında

24.06.2018 - 14:21 | Son Güncellenme:

Adana'da, hastanede tedavi gören seçmenler, sağlık görevlilerinin yardımıyla seçmen kayıtlarının bulunduğu okula götürüldü Osmaniye'de sandığa gidemeyen vatandaşlar, yetkililer tarafından evlerine getirilen seyyar sandıklarda oyunu kullandı

Türkiye Sandık Başında

ADANA (AA) - Adana'da, hastanede tedavi gören hastalar, sağlık görevlilerinin yardımıyla seçmen kayıtlarının bulunduğu okula götürülerek oy kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri'nde oy kullanmak için hastane yönetimine başvuran hastalar, hekimin uygun görmesinin ardından sağlık ekipleri eşliğinde ambulans ya da evde bakım hizmeti araçlarıyla oy kullanacakları salona götürüldü.

Sıra beklemeden oyunu kullanan hastalar, yine sağlık ekipleri eşliğinde hastaneye döndü.

Tedavi gördüğü Seyhan Devlet Hastanesinde sağlık ekipleri eşiliğinde Şehit Murat Savaş Kale İlk ve Ortaokuluna getiren Mustafa Kocakuşak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın çok güzel olduğunu; bu sayede oyunu kullanabildiğini söyledi.

Kocakuşak, sıra beklemeden vatandaşlık görevini yerine getirdiğini, ekiplerin yardımıyla tedavisinin sürdüğü hastaneye bırakılmasından da memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Hatay Devlet Hastanesinde tedavi gören 85 yaşındaki Gülizar Cingöz ve 83 yaşındaki Ayşe Yılmaz da hasta nakil aracıyla getirildikleri Yayladağı ilçesi Çaksına Mahallesi'ndeki salonda oy verdi.

- Oylarını seyyar sandıkta kulladılar

Osmaniye'de sandığa gidemeyen vatandaşlar, yetkililer tarafından evlerine getirilen seyyar sandıklarda oyunu kullandı.

Kadirli ilçesinde yaşayan doğuştan engelli 22 yaşındaki Burhan Çağrı Ülger, evine gelen sandık kurulu başkanı ve üyelerinin nezaretinde oyunu oyunu seçim sandığına attı.

Daha sonra 86 yaşındaki felçli Hatice Porsuk'un evine gelen sandık kurulu üyeleri, yataktan kalkamayan Porsuk'un oy kullanmasını sağladı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ve 1 metre boylarıyla dikkati çeken Ali ve Asiye Nacakoğlu çifti ile yine kendileri gibi kısa boylu olan çocukları Aysun Medisa, sabah saatlerinde ilçedeki İmamhatip Kız Anadolu Lisesine geldi.

El ele okula giren aile, çevredekilerin ilgi odağı oldu.

Gülnar ilçesinde de 30 hastanın oy kullanması sağlandı.