Çorum Türkiye Sandık Başında

Türkiye Sandık Başında

24.06.2018 - 15:36 | Son Güncellenme:

Çorum'da engelli vatandaşlar ile evde sağlık hizmeti alan kişiler, özel araçlarla taşınarak oylarını kullandı, yatağa bağımlı hastalar için de ilk kez seyyar sandık uygulaması hayata geçirildi

Türkiye Sandık Başında

ÇORUM (AA) - Çorum'da engelli vatandaşlar ile evde sağlık hizmeti alan kişiler özel araçlarla taşınarak oylarını kullandı, yatağa bağımlı hastalar için de ilk kez seyyar sandık uygulaması hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Çorum'da saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri devam ediyor. İl genelinde bin 686 san­dık­ ve 390 bin 689 seç­menin bulunduğu kentte, bu seçimde ilk kez yatağa bağımlı hastalar seyyar sandıkta oy kullandı.

Bu kapsamda seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olduğunu beyan edenlerin evlerine seçim kurulu tarafından oluşturulan ekip, güvenlik önlemleri altında sandık getirerek oy kullandırdı.

Kent merkezinde 6 sandıkta 122 kişi, evlerine getirilen sandıklarda oylarını kullandı.

Oy kullanmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiren bazı vatandaşlar, ilk kez uygulanan sistem için yetkililere teşekkür etti.

Haberin Devamı

- Engelli vatandaşlar araçlarla taşındı

Engelli vatandaşlarla hastaların oy kullanabilmesi için Çorum Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünce de ücretsiz araçlar tahsis edildi.

Çorum Belediyesince hayata geçirilen uygulama kapsamında 153 Zabıta Hattı'nı arayan engelli vatandaşlar, tekerlekli sandalyeler ile evlerinden alınarak, yakınlarıyla oy verecekleri okullara götürüldü. Vatandaşlar, burada oylarını kullandıktan sonra tekrar evlerine bırakıldı.

Belediye ekipleri, oy verme işlemlerinin başladığı saat 08.00'den itibaren şu ana kadar bir engelli minibüsü ve 4 evde bakım aracı ile 25 vatandaşın oy kullanmasını sağladı.

Gülabibey Mahallesi'nde yaşayan ve çeşitli rahatsızlıkları bulunduğu için yürüyemeyen 75 yaşındaki Huriye Dağ, belediye ekiplerince evinden alınarak merkeze bağlı Elmalı köyüne götürüldü. Köy okulunda kurulan sandıkta oyunu kullanan Dağ, belediyeye teşekkür etti.

Yaşlı kadının oğlu Muhittin Dağ, AA muhabirine, Çorum Belediyesinin çok güzel bir uygulamaya imza attığını belirterek, "Annem yaşlı olduğu için yürüyemiyor. Eğer bu hizmet olmasaydı onu tekerlekli sandalye ile buraya getiremezdik. Allah razı olsun." dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü de evde bakım hizmeti alan vatandaşları, özel araçlarla kayıtlı oldukları okullara götürerek, oy kullanmasını sağladı.