Muğla Türkiye Sandık Başında

Türkiye Sandık Başında

24.06.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

Muğla Valisi Esengül Civelek: "Vatandaşlarımız huzur içinde oylarını kullanıyor" Oy kullanmak için gidemeyecek durumda olan 7 kişi için huzurevine sandık taşındı

Türkiye Sandık Başında

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Esengül Civelek, oy verme işlemlerinin sorunsuz devam ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımız huzur içinde oylarını kullanıyor." dedi.

Haberin Devamı

Vali Civelek, oyunu kullanmak için Menteşe ilçesindeki Kocamustafendi İlkokuluna geldi. 1221 numaralı sandıkta oyunu kullanan Civelek, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin millete hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Muğla genelinde şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir olumsuzluk olmadığını dile getiren Civelek, vatandaşların sandık başına gelerek demokratik hakkını kullandığını belirterek, "Vatandaşlarımız huzur içinde oylarını kullanıyor." diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlan Ortaokulunda oyunu kullandı. Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir karar vereceğini belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Herkes söyleyeceğini söyledi, vatandaş dinleyeceğini dinledi. Ben inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerçekten bu dönemlerde çok iyi düşünüp, çok iyi kararlar üreten bir yapıya sahiptir. Temennimiz bu saatten sonra seçim sürecinin sağlıklı geçmesi, herhangi bir olumsuz olayın olmaması ve hepimizin bu konuda katkı sağlayarak sonuçların herkesi tatmin edecek ve hiçbir şüpheye mahal bırakmadan sonuçların alınması ve ilan edilmesidir. Sonrası seçilen kimse başımızın üstünde yeri var."

Öte yandan Muğla'da sabah erken saatlerinden itibaren vatandaşların sandık başına gitmeleri nedeniyle zaman zaman okullarda sıra oluştu.

- Engelli, hasta ve yaşlı bireyler de oylarını kullandı

Görme ve bedensel engelli bazı vatandaşlar, yakınlarının yardımıyla oy kullanacakları okullara geldi. Bazı vatandaşlar ise ambulanslarla getirilerek, oy kullanacakları salonlara tekerlekli sandalye ya da sedyeyle çıkarıldı.

Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevindeki yaşlılardan bazıları oy kullanacakları okula kendilerine tahsis edilen minibüslerle götürüldü. Gidemeyecek durumda olan 7 kişi için ise huzurevine sandık taşındı.

Oyunu kullanmak için Marmaris ilçesinden Menteşe ilçesine gelen 94 yaşındaki Hatice Çetin, yakınlarının ve okulda görevli polis memurlarının yardımı ile oyunu kullandı.

Menteşe İlçesinde oy kullananlardan göz tansiyonu nedeni ile bir süre önce görme yetisini kaybeden 94 yaşındaki Şükrü Şadi Tuzcu, oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. 1950 yılından bu yana gerçekleşen her seçimde sandık başına gittiğini kaydeden Tuzcu, “Herkes oyunu kullanmalı. 40 yıl sandık başında görev aldım. 1950 yılından bu yana her seçimde oyumu kullandım. Bugün de oyumu kullanarak vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ambulansla İmam Hatip Lisesine getirilen bir kişi de vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.