Sakarya Türkiye Sandık Başında

Türkiye Sandık Başında

24.06.2018 - 11:12 | Son Güncellenme:

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bolu'da, yaşlılık ve hastalıkları nedeniyle seçim merkezlerine gidemeyen vatandaşlar, yetkililer tarafından evlerine getirilen seyyar sandıklarda oy verme işlemlerini gerçekleştirdi

Türkiye Sandık Başında

SAKARYA (AA) - Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bolu'da, yaşlılık ve hastalıkları nedeniyle seçim merkezlerine gidemeyen vatandaşlar, yetkililer tarafından evlerine getirilen seyyar sandıklarda oyunu kullandı.

Haberin Devamı

Sakarya'da seyyar sandık uygulaması kapsamında sandık kurulu ve parti temsilcileri görevli aracıyla oylarını kullanmak için okullara gidemeyecek vatandaşların evine giderek oy kullanmasını sağladı.

Görevliler, oylarını kullanmasının ardından önceden belirlenen adreslere gitti. Adapazarı Belediyesi Ozanlar Mahallesi Dip Sokak'ta oturan 83 yaşındaki yatalak hasta Güzide Yalınalp, seyyar sandık uygulamasından yararlandı.

Yalınalp, yakınlarının seyyar sandık talebi üzerine evine gelen heyetin yardımı ile oyunu kullandı.

Daha sonra Güllük Mahallesi Ayvalı Sokak'ta oturan 72 yaşındaki Recep Şengeç'in evine giden görevliler, burada da hastanın oyunu kullanmasını sağladı.

Şengeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle yürümekte zorlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu nedenle seyyar sandık uygulamasından yararlandığını ifade eden Şengeç, "26 yıl Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalıştım. Daha sonra bu hastalığa yakalandım. Daha önceki seçimlerde çocuklarımın yardımıyla zorlanarak arabaya biniyor, oyumu kullanmaya gidiyordum. Bu uygulama bizim için kolaylık oldu, yetkililere teşekkür ederim." diye konuştu.

- Kocaeli

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Arapçeşme Mahallesi'nde kurulan seyyar sandıkta da 90 yaşındaki Fatma Büyükgöl oyunu kullandı. Hastalığı nedeniyle 3 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Büyükgöl, yetkililer tarafından evine getirilen sandığa hasta yatağından içerisinde oyu bulunan zarfı attı.

Kandıra ilçesinde ise yatalak 68 yaşındaki Saime Özgür, Büyükşehir Belediyesi'nin ambulansı ile Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki 1012 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Özgür, oy kullanmaya gidecek durumda olmadığını belirterek, "Dün akşamdan beri uyku tutmadı, Bir oyum gidecek diye. Allah, ambulansla buraya getirenlerden bin kere razı olsun. Seçimler ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Kandıra'da 31 yatalak hastanın ambulanslarla sandığa gidemeyecek durumda olan 3 kişinin de taşımalı sandık sistemi ile oy kullanacağı öğrenildi.

İzmit ilçesinde Türkan Erdem de 4 yıldır ALS hastası olan eşi Adil Numan Erdem’in 7 aydır da yatalak olduğunu belirterek, geçen yıl referandumda yürüme güçlüğü çektiği için oy kullanmaya gidemediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Eşinin oy kullanmayı çok istediğini aktaran Erdem, "Şimdi böyle bir şans verildi, vatandaşlık görevini yerine getirdi." dedi.

Erdem, "Çok memnun olduk, oy kullanamayacak hastalara, engellilere şans verilmiş oldu. Çok iyi oldu, biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Ülkeyi yönetecek kişiyi seçmek, hasta yatağında da insanlara mutluluk veriyor." ifadelerini kullandı.

- Düzce

Düzce'de yaşayan Asiye Varol, bu seçimde ilk defa uygulanan seyyar sandık uygulamasından yararlandı.

Çay Mahallesi Gündüz Sokak'ta yaklaşık 3 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan felç hastası Varol, yakınlarının seyyar sandık talebi üzerine evine gelen heyetin yardımı ile oyunu kullandı.

Kızı Güler Özdemiroğlu'nun yardımı ile oyunu kullanan Asiye Varol, oy zarfını seyyar sandığa attı.

Seyyar sandık uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdemiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok memnun olduk. Her seçimde annemi güçlükle oy kullanmaya götürüyorduk ama ben bir koluna giriyordum, baston yardımı ile gidiyorduk. Allah bu imkanı verenlerden razı olsun. Çok iyi oldu." diye konuştu.

Haberin Devamı

- Bolu

Bolu kent merkezi ve ilçelerde oy vermek için sandık başına gidemeyen vatandaşlar için 8 seyyar sandık oluşturuldu. Oluşturulan seyyar sandıklarda 62 kişi Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oy kullanacak.

Bolu kent merkezinde oluşturulan seyyar sandıkta Semerkant Mahallesi'nde Emine Kahraman (70) ve Cihan Cansoy (80) oylarını verdi.

Kahraman ve Cansoy, rahatsız oldukları için evden çıkamadıklarını, seyyar sandık uygulamasından memnun olduklarını belirtti.

- Zonguldak

Zonguldak'ta, Karaelmas Mahallesi'nde ikamet eden doğuştan engelli 55 yaşındaki Hatice Oral, seyyar sandık uygulamasından yararlandı.

Kendisine verilen oy pusulasını alan ve kartondan oy kabinini ayaklarının üzerine yerleştiren Oral, oyunu kullandı.

Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceden okula gidip oy kullandığını, uygulamadan dolayı herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Herkesten Allah razı olsun" dedi.