Dünya Türkiye sınırında IŞİD katliamı: 48 ölü

Türkiye sınırında IŞİD katliamı: 48 ölü

28.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

IŞİD, Türkiye sınırında bulunan Kamışlı’da çifte intihar saldırısı düzenledi. Patlamada 48 kişi yaşamını yitirirken, Kamışlı’nın karşısındaki Nusaybin’de iki kişi yaralandı, çok sayıda bina hasar gördü

Türkiye sınırında IŞİD katliamı: 48 ölü

Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı kentinde, IŞİD’in düzenlediği intihar saldırısında bomba yüklü kamyon ve motosikletin art arda infilak etmesi sonucu en az 48 kişi öldü. Çok sayıda ağır yaralı bulunduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Nusaybin’in tam karşısına düşen Kamışlı’daki saldırıyı IŞİD üstlendi. Patlama nedeniyle Mardin’in Nusaybin ilçesinde birçok bina hasar gördü. Nusaybin’de patlama nedeniyle kırılan bir iş yerinin camları Mehmet Sait Biçen (68) ve Nasrettin Dikkat’in (76) üzerine düşerek yaralanmalarına neden oldu. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırının PKK’nın Suriye bağlantısı olarak nitelendiren YPG’nin kontrolündeki Kamışlı’da bugüne kadar görülen en büyük saldırılardan biri olduğunu açıkladı. Suriye devlet haber ajansı SANA, patlamada ölü sayısının 44 olduğunu duyurdu. Kamışlı’nın büyük bölümü YPG/PYD’nin kontrolünde bulunurken, Suriye rejimi sınır kapısı ve bir hava üssünü elinde bulunduruyor.

Karargâhı hedef aldı

Canlı koyun taşıyan bomba yüklü kamyonun ilk patlamayı gerçekleştirdiği, bomba yüklü bir motosikletin ise birkaç dakika sonra yakın bir bölgede infilak ettiği açıklandı.

Patlama, YPG’li güçlerin konuşlandığı Amude yolu üzerindeki karargâhın yakınlarında meydana geldi. Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani saldırıyı kınayarak, yaralıların alınması için Kürt bölgesinden ambulansların Kamışlı’ya gönderildiğini söyledi. Terör örgütü IŞİD’in tüm insanlığın düşmanı olduğunu belirten Barzani, bölgedeki terörün ortadan kaldırılması için her zaman tüm imkânlarını seferber edip, öncü rol oynayacaklarını kaydetti.

Ağır hasar var

Associated Press haber ajansına konuşan Süleyman Yusuf isimli bir bölge sakini, “Patlama alanındaki binaların büyük çoğunluğu patlamanın şiddeti nedeniyle ağır hasar gördü” dedi. ABD’nin Suriye’de IŞİD’e karşı işbirliği yaptığı YPG, birçok cephede örgüte karşı savaşıyor.

Halep’in kuzeyindeki Menbiç’i IŞİD’in elinden almak için 1 Haziran’da operasyon başlatan YPG’nin Menbiç’in yüzde 80’ini IŞİD’den temizlemeyi başardığı belirtiliyor. IŞİD, Kamışlı’nın bulunduğu Haseke vilayetinde kısa süre önce 16 kişinin hayatını kaybettiği bir intihar saldırısı düzenlemişti.