Siyaset Türkiye'ye gelen Biden'dan Gülen'in iadesiyle ilgili flaş açıklama

Türkiye'ye gelen Biden'dan Gülen'in iadesiyle ilgili flaş açıklama

24.08.2016 - 13:32 | Son Güncellenme:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili olarak "Gülen'in iadesine federal mahkeme karar verecek. Keşke Gülen ABD'de değil de başka bir ülkede olsaydı" açıklamasında bulundu. ABD Başkan yardımcısı Jeo Biden darbe girişiminde bombalanan Meclis'i görünce 15 Temmuz'un Türkiye'nin 11 Eylül'ü olduğunu da vurguladı.

Türkiyeye gelen Bidendan Gülenin iadesiyle ilgili flaş açıklama

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmesinin ardından açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı yardımcısı Joe Biden, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iade konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Biden, "Gülen'in iadesine Federal Mahkeme karar verecek. Gülen keşke ABD'de değil başka bir ülkede olsaydı" dedi.

"15 TEMMUZ TÜRKİYE'NİN 11 EYLÜL'Ü"

ABD Başkan yardımcısı Jeo Biden 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin 11 Eylül'ü olduğunu da vurguladı.

ABD Başkan yardımcısı Biden ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman arasındaki görüşme 50 dakika sürdü. ABD Başkan yardımcısı Joe Biden da üzüntülerini dile getirerek "Olayın ertesi günü burada olmak isterdim" dedi.

Joe Biden’a TBMM binasını gezdiren İsmail Kahraman, bazı bilgiler verdi.

NTV’den Özgür Akbaş’ın aktardığına göre, 15 Temmuz sonrasında kapıların örüldüğü yerlere de girildi.

Haberin Devamı

Kapılar kırılarak girilen bölümler arasında İsmail Kahraman’ın makam odası da bulunuyor.

İsmail Kahraman, Joe Biden’ı uğurlarken “Demokrasinin kalesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Biden, bu sözler üzerine “Ben sizi güveniyorum, demokrasiyi yayın” şeklinde konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Biden daha sonra, TBMM Başkanı Kahraman eşliğinde, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis'in hasar gören bölümlerini gezdi.

JOE BİDEN MECLİS'İ GEZDİ



BİDEN KONVOYUNA DÖVİZLİ VE ISLIKLI PROTESTO

Ankara'da bir grup eylemci ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı Çankaya Köşküne gidişi sırasında pankart ve ıslıklarla protesto etti.

Ankara'da temaslarda bulunmak için bu sabah Esenboğa Havalimanına iniş yapan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı, bir grup eylemci Cinnah Caddesi üzerinde toplanarak protesto etti. 'Biden, Baydın', 'Eğer Amerikan Kongre üyeleri darbe girişimine karşı açıklamalar yaparken, Senato binası bombalansaydı ne yapardın?' yazılı dövizler açan eylemciler, Biden'ın konvoyu geçişi sırasında ıslıklarla tepki gösterdi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Cinnah caddesi üzerinde, gerçekleştirilen protesto gösterisinin ardından Biden'ın konvoyu Çankaya Köşküne çıkarken, eylemciler dövizleri kaldırarak dağıldı.