Ekonomi Türkiye'ye güven imzası

Türkiye'ye güven imzası

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan bilgilendirmede yurtdışından sağlanan kaynaklara bir yenisinin daha ilave edildiği belirtildi.

Türkiyeye güven imzası

İş Bankası yurtdışında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı. Anlaşmaya konu olan sendikasyon kredisi tutarının 644.9 milyon euro ve 323.5 milyon dolar olduğu bildirildi. Türkiye İş Bankası’nın yurtdışındaki bankalardan ve finans kuruluşlarından sağladığı yeni sendikasyon kredisinin vadesi de 367 gün olarak belirlendi. Banka tarafından KAP’a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) bir açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan sendikasyon kredisi ile ilgili açıklamadan yurtdışı kaynaklardan sağlanan bu finansmanın yurtiçinde dış ticaretin finansmanında kullandırılacağı öğrenildi. İş Bankası sendikasyon kredisi anlaşmasında imzaların atıldığını duyurdu. Açıklamaya göre Türkiye İş Bankası yurtdışı bankalarından 644 milyon 900 bin euro ve 323 milyon 500 bin dolar olmak üzere iki ayrı dilimde sendikasyon kredisi sağladı. Kredinin vadesinin 367 gün olduğu açıklandı.

İş Bankası’nın açıklamasında ayrıca sağlanan sendikasyon kredisinde en yüksek tutarda dahil olan bankaların kredi maliyetlerinin euro dilimi için Euribor + yüzde 2.40, Amerika doları dilimi için de Libor + yüzde 2.50 olduğunun bilgisi de verildi.