Ekonomi Türkiye'ye masa tenisinde büyük gurur!

Türkiye'ye masa tenisinde büyük gurur!

31.07.2018 - 10:09 | Son Güncellenme:

Nişantaşı Üniversitesi Masa Tenisi Takımı, Portekiz’in Coimbra kentinde düzenlenen üniversitelerarası spor etkinliği “Avrupa Üniversite Oyunları 2018”de şampiyon oldu.

Türkiyeye masa tenisinde büyük gurur

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Avrupa Üniversite Oyunları'na 39 ülkeden 295 üniversite ve 5 bin sporcu katılırken, masa tenisi branşında 250 sporcu yarıştı. Nişantaşı Üniversitesi, turnuvada oynadıkları hiçbir maçı kaybetmezken, şampiyonluğa bir önceki sezonun şampiyonunu yenerek ulaştı. Yetkililer bu başarının bu branşta Türkiye'ye getirilen ilk şampiyonluk olduğunu kaydederken, Nişantaşı Üniversitesi kendi web sitesi üzerinden takım antrenörü Hüseyin Gazi Yılmaz, oyuncuları İbrahim Gündüz, Abdullah Talha Yiğenler ve Ziver Gündüz'ü tebrik etti. Ayrıca YÖK Başkanı Yekta Saraç Twitter hesabı üzerinden Avrupa şampiyonu olan Nişantaşı Üniversitesi Masa Tenisi Takımı’nı tebrik ederek emeği geçenleri kutladı.

Haberin Devamı

Türkiye, Avrupa Üniversite Oyunları'nda 4 altın, 4 gümüş ve 12 bronz olmak üzere toplamda 20 madalya kazanırken genel klasmanı 7'inci sırada tamamlamış oldu.