Siyaset ‘Türkiye’yi tefecilere teslim ettiler’

‘Türkiye’yi tefecilere teslim ettiler’

20.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin üretim damarlarını zayıflatıp Türkiye’yi tefecilere, faiz lobilerine teslim edenler Kuvayi Milliye ruhunu anlamayanlardır. Bunlar kendilerine ‘yerli ve milli’ diyen ‘gayr-i milliler’ değil mi?” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’yi tefecilere teslim ettiler’

Kılıçdaroğlu, dün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Üretim vurgusu

“Dedik ki; güçlü Türkiye üreten Türkiye’dir. Büyük Kuvayi Milliyeci Atatürk ne diyor: ‘Ekonomik kalkınma; hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir.’ Ekonomik kalkınmanın temeli ise üretimdir. Üreten Türkiye; ‘fabrikada, tarlada, üniversitede, sanatta, kültürde, hizmet sektöründe emek harcamak, alın teri dökmek’ demektir. Cumhuriyetin üretim damarlarını zayıflatıp Türkiye’yi tefecilere, faiz lobilerine teslim edenler Kuvayi Milliye ruhunu anlamayanlardır. Türkiye’yi; bizim haysiyetimizle, onurumuzla oynanacak noktaya, üretimi ve kalkınmayı beton ekonomisinden ibaret görenler getirdi. Bunlar kendilerine ‘yerli ve milli’ diyen ‘gayr-i milliler’ değil mi? Ne diyorduk; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”