Siyaset ‘Türkiye yoruldu’

‘Türkiye yoruldu’

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün, Etimesgut’ta STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

‘Türkiye yoruldu’

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

AYRIMCILIK BİTECEK: Biz erdemli isan olarak kimseyi küçümsemeden, ötekileştirmeden 80 milyonu kucaklamalıyız. Ben size bu ülkede birlikte yaşamayı vadediyorum. Hiçbir zaman kadınmış erkekmiş, kimliği, inancı buymuş şuymuş demeden 81 milyonu kucaklayarak siyaset yapmaya söz veriyorum.

YENİ SAYFA AÇILMALI: Yarın sandığa gideceğiz, oy kullanacağız. Ama sandığa giderken bilgimizle, birikimimizle sandığa gitmeliyiz. Elimizi vicdanımıza koyarak oy kullanmalıyız. Türkiye’nin yeni bir hamle yapması yeni bir çığır açması lazım. Yeni bir sayfa açması lazım. Yoruldu Türkiye. O yorgunluktan Türkiye’nin çıkması lazım. Sandığa giderken hepiniz düşünün. İnsanlar yoksulluğa ve açlığa mahkum edilmemeli.

DUVARA TOSLADIK: Dış politikada duvara tosladık. Herkesle kavgalıyız. Egemen güçleri kaygılandıracak bir projemiz var. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracağız. Türkiye, Irak, İran ve Suriye. Dört ülkenin devlet başkanları bir araya gelecek, bizim bölgede niye kavga oluyor, neden egemen güçler burada Müslüman kanı akıtıyor... Sayın İnce inşallah Cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğunda üç ülkeyi ziyaret edecek, barışı sağlayacaktır. O zaman göreceksiniz barış olur mu olmaz mı? Alnımızın teriyle Ortadoğu’da kazandığımız bütün milyar dolarları Türkiye’ye getireceğiz. Türkiye’ye dolar yağacak.

Haberin Devamı

BÜLBÜL VE GÜLDEN YANA: 79 yılda bütün hükümetlerin harcadığı para 713 milyar dolar. Son 14 yılda harcanan para 2 trilyon 94 milyar dolar. Bunu vatandaşların vicdanına havale ediyorum. Der ki Hazreti Mevlana ‘kiminle dostluk ettiğinize dikkat edin, zira bülbül güle, karga çöplüğe götürür.’ O nedenle gönlünüz bülbülden ve gülden yana olsun, hesabını veren siyasetten, kul hakkı yemeyenden, siyaseti zenginleşme aracı olarak kullanmayanlardan yana olsun.