Geri Dön

Turunç reçeli tarifi

Turunç reçeli tarifi mevsim meyveleriyle yapılan son derece lezzetli bir reçel tarifidir. Genellikle mevsim meyvelerinin suyundan ve kabuklarından yapılan turunç reçeli tarifi yapımı oldukça kolaydır. Greyfurt, limon ve portakaldan yapılan turunç reçeli tarifini denedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Turunç reçeli tarifi nedir, turunç reçeli nasıl yapılır diyorsanız işte turunç reçeli tarifi:

Turunç reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 kg portakal
- 3 adet greyfurt
- 3 limon
- 4 lt su
- 2 kg toz şeker

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır?

1- Tüm portakalların kabuğunu soymak için sebze soyucu kullanın. Ve soyduklarınız kabukları bir kenara koyup bekletin.

2- Malzemeler kısmında vermiş olduğumuz greyfurt, limon, ve portakalların meyvelerinin suyunu sıkarak bir sürahinin içerisine alıp bekletin. 1 lt kadar meyve suyu çıkacaktır.

3- 5 litrelik meyve suyu ve suyun içerisine koyarak tencereye koyun. Şekerini bu aşamada eklemeyin.

4- Kapağını açık bırakarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
İçerisine daha önceden soyup kenarda bekletmiş olduğunuz kabukları ekleyin.

5- Karışımı tekrar kaynama noktasına getirin. 2 saat boyunca su yarılanana kadar kaynatmaya devam edin.

6- Karışım hazır olduğunda içerisinden kabukları çıkartın ve suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün.
Daha sonra karışımın içerisine meyve posalarından biraz ekleyip içerisine vermiş olduğumuz ölçülerdeki şekeri ilave edin. Kaynama noktasına gelinceye kadar kaynatın.

7- Karışımı yavaşça kaynama noktasına kadar ısıtırken orta derecede yüksek ısıya getirin ve sürekli karıştırmaya devam edin, böylece ısıtma sırasında şekerin tavanın alt kısmında yanmamasını sağlayacaktır.

8- Karışımı, 15 dakika boyunca sürekli karıştırarak kaynatmaya devam edin ve daha sonra 90 dakika daha kaynatmak için veya yaklaşık 2 ile 2.5 litre karışım kalana kadar kaynatmaya devam edin.

9- Karışımı soğuk bir suyun içerisine birkaç kaşık atarak pişip pişmediğinden emin olabilirsiniz. Karışım suyun içerisinde dağılmıyorsa hazır demektir. Değilse eğer kaynatmaya devam edebilirsiniz.

10- Karışımı, hala sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara aktarın ve kapakları hemen kapatın.
Serin ve karanlık bir yerde bir gecede tamamen soğumaya bırakın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber