Gündem TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak?

TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak?

22.07.2017 - 15:44 | Son Güncellenme:

TUS sonbahar dönemi 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. TUS için 5 Temmuz’da başlayan başvuru işlemleri 12 Temmuz tarihinde sona erdi. ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde başvuru işlemini tamamlayamayan adaylar, geç başvuru gününde başvuru yapabilecekler. TUS sonbahar dönemi geç başvuru günü ne zaman? Geç başvuru için ne kadar ücret ödenecek?

TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak

Sonbahar dönemi TUS için başvuru işlemleri sona erdi. 5-12 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapamayan adaylar, 26 Temmuz tarihinde TUS başvurusu yapabilecekler. 26 Temmuz Çarşamba günü hem başvuru işleminin tamamlanması hem de başvuru ücretinin ödenmesi gerekiyor. Başvuru ücreti olarak, normal başvuru sürecinden farklı olarak fazla ücret alınacak. Ücret, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak yapılabilecek.

TUS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

TUS geç başvuru işlemi, ÖSYM aday işlemleri sisteminden yapılacak. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yapılarak başvuru tamamlanabilecek. Geç başvuru için adaylara sadece 1 gün süre hakkı tanınır. Bu süre içinde başvuru yapılarak ücret ödenmeli ve başvuru işlemi tamamlanmalıdır. 26 Temmuz Çarşamba günü TUS için başvurusunu tamamlamayan adaylar sınava giriş hakkı elde edemezler.

Aday işlemleri sistemi üzerinden başvuru işlemi yapılabilmesi için adayın sistemde geçerli bir fotoğrafının (son 50 ayda çekilen) olması gereklidir. Geçerli bir fotoğrafı olmayan adaylar, başvurularını başvuru merkezlerinden yapabilecekler. Başvuru merkezlerinin adreslerine TUS başvuru kılavuzundan ulaşılabilir. Adaylar, geç başvuru gününde sınav merkezi için tercihte bulunamayacak. Bu günde başvuran adaylar sadece Ankara’da sınava girebilecek.

TUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TUS için normal başvuru sürecinde başvuran adaylar 150 Türk Lirası ücret ödemesi yaptılar. Geç başvuru gününde başvuracak olan adaylar ise Klinik Tıp Bilimleri sınavı için 225 Türk Lirası, Temel Tıp Bilimleri sınavı için de 225 Türk Lirası ödeme yapacaklar.

Geç başvuru ücret ödemesi yalnızca ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanından kredi kartı veya banka kartı ile yapılabilecek. Normal başvuru sürecinde olduğu gibi banka ödeme seçenekleri kullanılamayacak.

TUS İÇİN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

TUS 27 Ağustos tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Sınav için 15 dakika kuralı uygulanacak ve sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce yani 09.45 itibariyle adayların sınav binalarına alımları durdurulacak. Güvenlik kontrollerinin de zamanında sağlanabilmesi için adayların en az 1 saat önce sınav binaları önünde hazır olarak bulunmaları gerekiyor.
TUS için adayların yanlarında T.C. kimlik kartları ve sınav giriş belgelerini yanlarında götürmeleri gereklidir. Sınav için uyulması gereken kurallar ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan kılavuzda yer alıyor. TUS kılavuzunda belirlenen kurallara adaylar tarafından uyulması gereklidir. Belirlenen kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları da geçersiz sayılacaktır.