Ekonomi TÜSİAD'ın yeni başkanı Simone Kaslowski

TÜSİAD'ın yeni başkanı Simone Kaslowski

21.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni başkanı Simone Kaslowski oldu. Kaslowski, TÜSİAD 49. Genel Kurul toplantısında başkanlık için tek aday oldu.

TÜSİADın yeni başkanı Simone Kaslowski

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, yaptığı ilk konuşmada “Bu yeni çağda her bir satırını emekle, kararlılıkla, başarıyla işleyeceğimiz yepyeni bir Türkiye hikayesi yazalım” dedi.

Haberin Devamı

Ezberler bozuluyor

TÜSİAD’ı daha da ileri götürmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildiren Simone Kaslowski, son yıllarda Türkiye ve dünyanın büyük gelişmelere ve değişimlere tanık olduğunu söyledi.

Yönetim Kurulu üyeliği boyunca, bu dönüşümlerin dünyanın farklı noktalarında nasıl algılandığını gözlemlediğini belirten Kaslowski, şöyle konuştu: “Gördüm ki bazı ülkeler değişimi sahiplenip ona uyum sağlarken bazı ülkeler değişime önyargıyla yaklaşıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde ezberler bir bir bozuluyor. Bu değişimi yorumlayan her ülke ve her toplum risklerini, fırsatlarını ve potansiyelini yeniden konumlandırıyor, değerlendiriyor, geleceğe ilerliyor. Ülkemiz bu dalgalanmalara hiç de yabancı değil. Farklılıkları ortak değerler altında yaşatan bir kültürümüz var. Yeteneklerimiz değişime uyum sağlamaya ve değişimin getirdiği fırsatları değerlendirmeye uygun.”

Haberin Devamı

Ailesi kimyacı...

İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Simone Kaslowski ABD’de Clark Worcester Üniversitesi’nden 1984’de mezun olduktan sonra aile şirketi Organik Kimya’da göreve başladı. Organik Kimya üretim ürünlerinin ihracat pazarını geliştirme yönünde çalışmalar yapan Kaslowski, 1995’te CEO oldu. Kaslowski, 2013’ten beri TÜSİAD yönetiminde.

TÜSİADın yeni başkanı Simone Kaslowski

İşte yeni yönetim

Yapılan seçim sonrası TÜSİAD’ın yeni Yönetiminin asil üyeleri, Serra Akaçoğlu, Batu Aksoy, Bahadır Balkır, Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Simone Kaslowski, İrem Oral Kayacık, Nüket Küçükel, Barış Oran, Murat Özyeğin, Serkan Sevim, Mehmet Tara, Can Yücaoğlu’ndan, yedek üyeleri Oya Narin, İzel Levi Coşkun, Emre Eczacıbaşı, Özlem Özüner, Cem Tüfekçi, Elvan Ünlütürk, Serpil Veral, Meltem Akol, Önder Sezgi, Azmi Gümüşlüoğlu, Öget Kantarcı, Özgür Tanrıkulu’dan oluştu. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı ise, Tuncay Özilhan, Ömer M. Koç, Arzuhan Doğan Yalçındağ, N. Ümit Boyner, Ömer Aras, Agah Uğur ve Tayfun Bayazıt’tan oluştu.