Geri Dön

Tuzlu kurabiye tarifi

Ağızda dağılan hamuruyla en sevilen kurabiyelerden bir tanesi: Tuzlu kurabiye tarifi.

Tuzlu kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Un

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında margarin, yumurtanın beyazı ve un hariç diğer bütün malzemeleri yoğurma kabına alın.

Unu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Yumurtanın sarısını da üzerlerine sürdükten sonra çörek otuyla süsleyin.

170 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber