Teknoloji Twitch süperstarı Ninja: Aylık 500 bin dolar kazanıyorum

Twitch süperstarı Ninja: Aylık 500 bin dolar kazanıyorum

20.03.2018 - 11:58 | Son Güncellenme:

Twitch üzerinden Fortnite yayınları yapan Tyler "Ninja" Blevins, yaptığı bir röportajda aylık geliri ve oyun bağımlılığı hakkında konuştu. Ninja, aylık "kabaca 500 bin dolar" kazandığını açıkladı.

Twitch süperstarı Ninja: Aylık 500 bin dolar kazanıyorum

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Tyler "Ninja" Blevins, şu anda Twitch'te en başarılı yayıncılardan biri, hatta geçtiğimiz günlerde Drake ile canlı yayın dahi yaptı. Yayıncılık anlamında başarılı işler yapan Ninja, CNBC ile yaptığı röportajda aylık geliri ve birçok konu hakkında konuştu.

Tyler "Ninja" Blevins, aylık kabaca 500 bin dolar kazandığını söyledi. Blevins, bu gelirlerin çoğunun Amazon ve Twitch Prime abonelerinden geldiğini ve YouTube, Instagram ve Twitter'da çok sayıda takipçisi olduğunu söyledi.

Blevins, "Amazon Prime ve Twitch Prime'ın bir araya geldiği bu anlaşma inanılmaz. Twitch Prime, insanların belirli oyunlarla ganimet toplamasına izin veriyor ve son zamanlarda bir anlaşma yaptılar. Fortnite da gelen abonelerimin temel nedenlerinden bir tanesi" dedi.

Haberin Devamı

Fortnite, takipçilerine tavsiyelerde de bulundu. "Okulda kalın" diyen Blevins, "Noodles and Company’de çalışırken bir yerden üniversiteye gittim. Okulda iyi bir şekilde devam ettim ve hayatımın geleceğine odaklanıp akış üzerinden çalışmaya devam ettim. Çocuklar, her şeyi bırakıp video oyunlarına odaklanamazsınız. Şu anda çok rekabetçi bir kariyer yarışı var ve geleceği güvenceye aldığınızdan emin olmak için ekstra zaman ayırmanız gerekiyor" dedi. Blevins aynı zamanda oyun oynamanın belirli bir noktaya kadar güzel olduğunu fakat hiçbir zaman hayatınızın odak noktası olmaması gerektiğini belirtti.

Dünya rekoru kırmıştı

Twitch yayıncısı Ninja’nın yayınına katılarak Fortnite oynayan Drake, Twitch'te dünya dekoru kırdı. Drake'in yayına katılmasıyla Twitch'teki tüm zamanların en fazla anlık izleyici sayısı elde edildi.

Drake canlı yayında Ninja ile popüler çevrimiçi oyun Fortnite oynarken içeride 600 binden fazla insan vardı. Dr DisRespect tarafından belirlenen 388.000'lik rekoru tamamen geçildi.