Ekonomi Uçak biletlerine zam yok

Uçak biletlerine zam yok

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, döviz kurlarındaki dalgalanmaların ulaşım fiyatlarında herhangi bir değişikliğe neden olmayacağını belirterek, “Bizim şu anki gerek havacılıkta, gerek demir yollarında biletlerle ilgili herhangi bir ücret artışı yapmamız söz konusu değil” dedi.

Uçak biletlerine zam yok

Arslan, Atatürk Havalimanı’nda bulunan İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’ni (İHMD) ziyaret etti. Arslan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Spekülatif bir şişirme

“Herkes de biliyor ki spekülatif ve geçici bir şişirme bu. Biz hiçbir zaman günübirlik hareket etmiyoruz. Uzun soluklu veriler ortalaması ile hareket ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir artış yapmamız söz konusu değil. Böyle bir beklenti içerisine kimse girmesin” dedi.

Uçak biletlerine zam yok

Bakan Arslan, “Kaldı ki, bu şişirme rakamlar kısa sürede tekrar orijinal, olması gereken yere gelecek. Zaten onların bizi zorladığı nokta, oyunlarla günübirlik cevaplar verelim istiyorlar. Kusura bakmasınlar, büyük bir ülke, güçlü bir ekonomi, özellikle ekonomik istikrarı da çok çok önemseyen, bütçe dengeleri açısından çok dikkatli hareket eden bir hükümet olarak günübirlik beklentiler çerçevesinde hareket edip, günübirlik adımlar atmayacağımızı bilmeleri lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İsmi açılışta belli olacak’

Bakan Arslan, yeni havalimanının isminin, açılışta belli olacağını söyledi. Arslan, İstanbul’da Yeni Havalimanı’nın 6 pistle hizmet vereceğini, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da kapasitesinin giderek artacağını kaydetti.

Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı’nın, İstanbul’daki yeni havalimanının yedek meydanı olmayacağını dile getirerek, “Atatürk Havalimanı genel havacılığa hizmet edecek” dedi.

Uçak biletlerine zam yok

Cumhurbaşkanımızı iftara bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İstanbul Yeni Havalimanı’na uçağıyla iniş için şubat ayından itibaren davet arz ettiklerini hatırlatan Bakan Arslan, şunları söyledi:

“Biz ev sahibi olarak her zaman misafir ağırlamaya hazırız. Hele ki bu misafir Sayın Cumhurbaşkanımız olursa, Anadolu insanının tabiriyle, ‘baş göz üste.’ Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza şubat ayından itibaren davetimizi arz ettik. Dedik ki, ‘Havalimanımız her zaman sizi uçakla birlikte ağırlamaya hazır. Uçağınızla birlikte gelebilirsiniz.’ Bu davetimizi bu vesile ile bugün yinelemiş olalım. Umarım ve dilerim vakitleri olur ve havalimanımıza ilk inişlerini gerçekleştirirler. Ramazan olması hasebiyle de yine bu iniş gerçekleşirse, elbette ki davetimiz, çalışma arkadaşlarımız, işçi arkadaşlarla birlikte iftar yapma yönündedir. Hem biz memnun oluruz, hem oradaki çalışanlar memnun olur.”

Haberin Devamı

‘Kredilerde sorun yok’

Yeni havalimanı projesinde alınması gereken kredilerle ilgili bir soruyu da cevaplayan Arslan, “Havalimanı inşaatı devam ederken elbette ki, proje gerekliliğine bağlı olarak ilave ihtiyaçlar söz konusu olabiliyor ki geçmişte oldu. İhtiyaçların tamamı karşılandı. Krediler karşılandı. Şu an ihtiyaç duyulup da alınmamış herhangi bir kredi veya bağlanmamış herhangi bir kredi söz konusu değil” dedi.

Yazarlar