Tatil Uçak yakıtı birden boşaldı o anlar kameraya yansıdı

Uçak yakıtı birden boşaldı o anlar kameraya yansıdı

28.03.2017 - 11:14 | Son Güncellenme:

Montreal - Şangay seferini yapan uçakta kanattan boşaltılan yakıt gördüğü manzara karşısında dehşete düşen bir yolcu tarafından görüntülendi.

Uçak yakıtı birden boşaldı o anlar kameraya yansıdı

Air Canada'nın Montreal - Şangay seferini gerçekleştiren uçağında seyahat eden Josh Jacobs isimli yolcu uçağın kanadından boşaltılan yakıtı pencereden görüntüledi.

Haberin Devamı

Motor arızası yaşayan Air Canada uçağı havalimanına acil iniş yapmadan önce motoru kapattı ve Kanada'nın Quebec bölgesindeki Laurentin Dağları üzerindeyken yakıtını boşalttı.

AC017 sayılı seferin ayrıca uçak tarmaktan uzaklaşırken garip sesler çıkardığı kaydedildi.

Üniversite çalışanı yolcu, kamera görüntüsünü sosyal medya üzerinden ''Montreal Havalimanı'na dönmekten memnunum. Air Canada AC17 Montreal - Şangay seferinde motor arızası meydana geldi. Motor kapatıldı. yakıt boşaltıldı: profesyonelce müdahale edildi'' notu ile paylaştı.

Uçak yakıtı birden boşaldı o anlar kameraya yansıdı

Cambridge, Massachusetts'li yolcu verdiği röportajda kalkıştan bir kaç dakika kadar sonra yanlış bir şeylerin olduğunu anladıklarını fakat pilotun duruma anında müdahale ettiğini ve yaptığı anonsla yolcuları rahatlattığını belirtti.

Haberin Devamı

Yetkililer Boeing 787 tipi yolcu uçağının kokpitinde uyarı ışığının yandığını açıkladı.

Acil durum prosedürünü izleyen kabin ekibine motoru kapatmaları, yakıtı boşaltmaları ve acil durum ekibi ile iletişime geçmeleri söylendi.

Uçak yakıtı birden boşaldı o anlar kameraya yansıdı

Uçakta bulunan 213 yolcu bir sonraki gün bir başka uçuşla Şangay'a uçtu.

Air Canada sözcüsü Isabelle Arthur teknik ekibin motoru inceleyeceğini ve bu sorune neyin sebep olduğunu bulacağını ifade etti.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü