Gündem Uganda’nın gezilecek yerleri neresidir?

Uganda’nın gezilecek yerleri neresidir?

21.04.2018 - 15:52 | Son Güncellenme:

Afrika kıtasında oldukça küçük bir ülke olan Uganda, mutfağı, kültürü, doğası ve sıcakkanlı halkı ile ön plana çıkmaktadır. Bu özellikleri doğrultusunda da turistler tarafından ilgi gören bir ülkedir.

Uganda’nın gezilecek yerleri neresidir

Uganda’nın genel özellikleri

Haberin Devamı

Uganda asıl adı ile Uganda Cumhuriyeti, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Başkenti Kampala'dır. Ülkede konuşulan resmi dil İngilizcedir. Ilıman iklime sahiptir. Ülkenin toplamda beş komşusu vardır. Bunlar; Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Güney Sudan, Kenya ve Tanzanya'dır. İnanışın çoğunluğunu Katolikler oluşturur. Ülke tam anlamıyla kara ülkesidir. Hiçbir denize kıyısı yoktur. Uganda tarihi boyunca birçok devlete, birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmıştır.

Uganda’nın yakın siyasi tarihi

Uganda, 1894 yılında Britanya himayesinde idi. Daha sonra ortaya çıkan karışıklık döneminde, 9 Ekim 1962 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. 25 Ocak 1971 tarihinde ülkede askeri darbe olmuştur. Uganda'da bugün çoklu partili yönetim şekli vardır.

Haberin Devamı

Uganda kültürü nasıldır?

Uganda halkı geçimini çoğunlukla hayvancılık ile sağlar. Çok eski yıllarda da tarım ve avcılık ile yoğun olarak uğraşmaktalardı. Turistlere karşı yoğun ilgi göstermektediler. Halkı genel olarak sıcakkanlıdır.

Uganda halkının tarım ile uğraşan kesimi pek çok sebze meyve yetiştirir. Muz, mısır, yerfıstığı başlıca yetişen ürünlerdir. Ticaret için üretilen ana ürünler pamuk ve kahvedir.

Uganda’da yaygın olarak yapılan spor basketboldur. Ayrıca sinemaya da büyük önem verirler. Ülkede pek çok festival düzenlenir.

Uganda mutfağında yer alan ilginç yemekler nelerdir?

Uganda mutfağının lezzetleri oldukça fazladır. Yemeklerinde genellikle İngiliz ve Arap mutfağı etkileri vardır. Bol soslu ve bol etli yemekler yaparlar. En çok bilinen yemekleri, Matooke'dir. Yeşil muzu ızgarada pişirirler. Yanına da patates kızartması ya da pilav ile servis ederler. Dikkat çeken yemeklerinden bir diğeri de Ugali'dir. Bu yemek de süt, su ya da mısır unu ile yapılır.

Uganda'da gezilecek yerler neresidir?

Ülkenin genel olarak gezilecek yerleri başkentinde yer alır. Şehir merkezinde yer alan Ovino pazarı dikkat çeken yerleri arasındadır. Mpanga Adası da turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biridir. Viktorya Gölü ise hem piknik hem doğal alan olarak oldukça dikkat çeken bir yerdir.