Ekonomi Ülkeye güven tam rekor turist taşırız

Ülkeye güven tam rekor turist taşırız

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2017’de 8.8 milyon yolcu taşıyan SunExpress, yaz için iddialı. Yazın Avrupa’dan Antalya’ya rekor sayıda 3 milyon koltuk arz edilecek. CEO Bischof, “Türkiye’ye güvenimiz tam” dedi.

Ülkeye güven tam rekor turist taşırız

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak havayolu şirketi SunExpress, 2017’de tarihinin en büyük cirosunu gerçekleştirdi. SunExpress, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17 büyüyerek 1.1 milyar euro gelir elde etti. 2017 yılında taşınan yolcu sayısı 8.8 milyon olurken, doluluk oranı ise yüzde 84 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Anadolu uçuşlarımıza yeni güzergâhlar ekledik ve frekansları önemli ölçüde arttırdık. 5 milyondan fazla koltuk ile Avrupa’dan Türkiye’ye en yüksek koltuk kapasitesini sunmaya başladık. Bunun yanında, 2018 yaz sezonunda, Türkiye’den Rusya ve Orta Doğu pazarına uçuş ağımızı genişleteceğiz” dedi.

Bischof, SunExpress’in 2017 yılı sonuçlarını ve 2018 planlarını anlatmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. SunExpress’in güçlü finansal yapısıyla istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü belirten Bischof, İzmir ve Antalya merkezleri ile Avrupa kentleri arasında direkt seferlerle en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi SunExpress’in, toplamda yüzde 20’lik bir kapasite artışı ile 2018 yaz sezonuna gireceğini kaydetti. Hem Akdeniz, hem de Ege Bölgelerine tarifeli seferlerle en fazla turist getiren havayolu şirketi olduklarını belirten Bischof, 2018 yaz tarifesiyle Avrupa’dan Türkiye’ye olan kapasiteyi, özellikle Antalya ve İzmir başta olmak üzere ciddi oranda artırdıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Ülkeye güven tam rekor turist taşırız
Yeni hatlar geliyor

Jens Bischof, SunExpress’in yeni uçuş ve bağlantılarla birlikte 2018 yazında Türkiye’de 12 noktadan Avrupa’nın 32 kentine direkt tarifeli sefer gerçekleştireceğini belirterek, Antalya’nın şirketin gelecek planında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Bischof, “Antalya bizim evimiz. Türkiye’ye güvenimiz tam. Bu doğrultuda da, 2018 yazında Antalya’ya tarifeli olarak rekor bir koltuk arzı gerçekleştiriyoruz. Avrupa’dan Antalya’ya 3 milyondan fazla koltuk arz ediyoruz. Bu çerçevede, haziran ayı itibariyle Antalya’dan uçuşlara başlayacak 5 adet Airbus A320 uçağı kiraladık” bilgisini verdi.

Bu yaz sezonuyla beraber, mevcut uçuşların yanı sıra Antalya’dan 3 yeni destinasyona daha uçmaya başlayacaklarını anlatan Bischof, “Brüksel, Londra ve Bükreş, Antalya’dan uçacağımız yeni hatlar olacak. Ayrıca, Alanya Gazipaşa’dan da Köln’e uçmaya başlayacağız” diye konuştu.

Uçuşta döner ve gözleme!

Anadolu ile Avrupa kentleri arasında direkt seferlerle en fazla uçan havayolu şirketi SunExpress’in 2018 yaz sezonunda bu güzergahtaki uçuş ağına 15 yeni sefer daha ekleyeceğini aktaran Bischof, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“2018 yaz sezonunda sunduğu yeni bağlantılarla birlikte Adana, Ankara, Gaziantep, Elazığ, Konya, Kayseri, Ordu-Giresun Havalimanı, Samsun ve Trabzon olmak üzere Anadolu’nun 9 kentinden Avrupa’da 17 destinasyona direkt tarifeli uçuş gerçekleştireceğiz. Anadolu ile Avrupa arasındaki mevcut uçuşlarımıza, Ankara’dan Londra, Paris, Zürih, Amsterdam ve Köln, Gaziantep’ten Londra, Münih ve Zürih, Kayseri’den Hamburg, Münster ve Strasburg; Konya’dan Stockholm ve Düsseldorf; Samsun’dan Münih ve Elazığ’dan Hannover’i de ekliyoruz.”

Bischof, daha önce misafirlerini gökyüzünde simit keyfiyle buluşturan ilk havayolu olan SunExpress’in, şimdi de misafirlerine gökyüzünde döner ve gözleme sunmaya başladığını kaydetti.