Siyaset Ülkücülere ‘Akşener’ sorgusu

Ülkücülere ‘Akşener’ sorgusu

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan ülkücü gazeteci, yazar ve sosyal medya uzmanlarının ifadeleri, sorguları sırasında MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’le ilgili sorular yöneltildiğini ortaya koydu.

Ülkücülere ‘Akşener’ sorgusu

Serbest bırakılan gazeteci Zeynel Abidin Kıymaz, “Meral Akşener’i MHP’ye ilgi duyduğum için destekledim. MHP’nin oyunu yükselteceğine inandım. Ben Akşener’in bu örgüte yakınlığını sezsem destekleyici bir yazı yazmam” dedi.

Tutuklanan sosyal medya uzmanı Kerim Çoraklık ise ifadesinde, “Kasım seçimleri sonrası Akşener’e olan ilgiyi gördükten sonra desteklenmesi gerektiğini düşündüm. Ben kendisi ile adı geçen örgütün bir bağı olduğunu düşünmedim ve düşünmüyorum. Ben bir ülkücüyüm, böyle bir ihtimal olsa kesinlikle desteklemem, çünkü bu örgüt birçok ülkücünün hakkını yemiştir” dedi.

FETÖ soruşturması kapsamında 21 Eylül’de Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüphelilerden Kerim Çoraklık, Ramazan Akgün ve İrfan Sönmez tutuklanırken, Adnan İslamoğulları ve Zeynel Abidin Kıymaz adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin hakimlikte verdiği ifadelerinden emniyet ve savcılık sorguları sırasında MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’le ilgili sorular sorulduğu anlaşıldı.