Un helvası tarifi

Çok pratik ve tadı mükemmel olan un helvasının nasıl yapıldığını sizinle paylaştık. Un helvasının içerisine süt yerine su da kullanabilirsiniz. Ancak sütlü un helvası diğer helvalara göre daha kıvamlı ve lezzetli olacaktır. İşte un helvası tarifi...

18.04.2019 Perşembe Güncelleme : 18.04.2019-12:48 Perşembe

Evde kolayca yapabileceğiniz ve canınız tatlı çektiğinde çok pratik olan un helvası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Un helvasının içerisine süt kullanmanız, helvanızı daha kıvamlı ve lezzetli yapacaktır. Peki, un helvası nasıl yapılır? İşte un helvası tarifi... 

Malzemeler: 

-250 gram tereyağ 
-500 gram un (3,5-4 su bardağı)
-Ceviz

Şerbeti için:

-2 su bardağı şeker 
-1 su bardağı su
-1 su bardağı süt 

Un helvası nasıl yapılır? 

-Tencereye tereyağını alın ve eritin.
-Yağ eridikten sonra unu ilave edip, sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
-Bu arada şerbeti için; başka bir tencereye su, süt ve şekeri koyup, ocağın altını yakın.
-Unu hafif kahveremgimsi bir renk alana kadar kavurun.
-Biraz kavurduktan sonra içine 1 bardak iri ceviz atın. 
-Kıvamının geldiğini kokusundan ve cıvıklaşmasından anlayabilirsiniz.
-Kaynayan şerbetin altını söndürün ve helvaya şerbeti bir seferde boşaltın.
-Sadece bir kez karıştırıp, tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını söndürün.
-Dinlendirdiğiniz helvanızı alt üst edip, karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
-İster kaşıkla, isterseniz kalıpla servis edin.

Afiyet olsun