Geri Dön

Un kurabiyesi tarifi

Un kurabiyesi tarifi çay saatlerinin vazgeçilmeyen enfes atıştırmalık tarifleri arasında yer alır. Çat kapı gelen misafirlerinize, aniden gelen tatlı krizlerinize un kurabiyesi tarifi ile taçlandırabileceksiniz. Evinizde ağızda dağılan ve pastane usulü; kolay ve pratik un kurabiyesi tarifi hazırlayabilirsiniz. Peki, pratik ve kolay un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi tarifi...

Un kurabiyesi tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gram oda sıcaklığında yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- Üzerine serpmek için 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

1. adım: Derin ve geniş bir kâsede şeker, sıvı yağ ve margarini karıştırın. Sonra nişastayı ilave edip yoğurun. Son olarak vanilya ve unu yavaş yavaş yedirerek ilave edin. Pürüzsüz ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.

2. adım: Hamurdan ceviz büyüklüğünde ya da daha küçük parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın. Yuvarlak toplar elde edin ve hafifçe üzerinden bastırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsi üzerine ya da yağlanmış fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin.

3. adım: Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında kurabiyeler hafif sararıncaya dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fazla pişirirseniz kurabiyeler kahverengiye döner.

4. adım: Fırından çıkarın ve soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Pratik ve kolay un kurabiyesi püf noktası: Un kurabiyesi hamurunu yoğurduktan sonra bir süre dolapta bekletmeniz gerekmektedir. Hamurunun toparlanması için dolapta beklemesi önemlidir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber