Siyaset Ünal: 146 büyük proje sunacağız

Ünal: 146 büyük proje sunacağız

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti, 24 Haziran seçimlerinde listelerinde yer verdiği adayları ve seçim beyannamesini bugün saat 14.00’de Ankara Spor Salonu’nda açıklıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak beyannamenin en büyük vaadi yeni yönetim sistemi modeli olacak. Beyannamede 146 büyük proje açıklanacak.

Ünal: 146 büyük proje sunacağız

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “16 yıldan beri Ak Parti çok şey yaptı. Şimdi, yeni bir başlangıçla ‘Yine yaparsa Ak Parti yapar’ diyerek yolumuza devam edeceğiz. Ana konseptimizi de ‘Vakit Türkiye vakti’ olarak belirledik” dedi.

Haberin Devamı

Ünal, çok farklı bir seçim beyannamesinin görüleceğini belirterek, hazırlanan beyannamede öncelikle yeni hükümet modelinin her alanda getirdiği değişikliklerin anlatıldığını söyledi. Ünal, Ak Parti’nin gelecek 10 yılda girilecek yeni toplum biçimi ve dijital dönüşüme dönük bir beyanname hazırladığını vurgulayarak, “Önümüzdeki 10 yılda dünyanın beklediği bütün bu belirsizliğe net öngörüler, projeler ve önlemler getirdi. 16 yıldan beri Ak Parti çok şey yaptı. Şimdi, yeni bir başlangıçla ‘Yine yaparsa Ak Parti yapar’ diyerek yolumuza devam edeceğiz. Ana konseptimizi de ‘vakit Türkiye vakti’ olarak belirledik. İrade, erdem, cesaretle vakit Türkiye vakti. Birlik, bereket, bollukla vakit Türkiye vakti. Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye. Yaparsa yine Ak Parti yapar” diye konuştu.

Haberin Devamı

30’dan fazla miting

Seçim beyannamesinde 146 büyük proje açıklanacak. BBP’den muvafakat alarak AK Parti listesinde aday gösterilen 18 isimle Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’den bir temsilci de toplantıda yer alacak. Ünal, MHP ile yürütecekleri seçim faaliyetleri olacağını, kampanya sürecini de Milli Mutabakat Komisyonu üzerinden karşılıklı istişarelerle sürdüreceklerini açıkladı.

Ünal, “26 Mayıs Cuma günü, milli mücadelenin sembol şehirlerinden Erzurum’la mitinglerimize başlıyoruz. Erzurum’la birlikte 30’un üzerinde ilde miting yapmayı planlıyoruz. İstanbul mitingimizi en sona bırakacağız. Genel Başkanımız için planladığımız iftar programları var. Cumhurbaşkanımızın televizyon programlarını da planlamış bulunuyoruz” bilgisini paylaştı.

Arapça ve Kürtçe müzik

Ünal, üç ayrı kategoride, Arapça ve Kürtçe seçim müziklerinin hazırlandığını belirterek, daha önceki kampanyanın müziği olan Dombra’yı hazırlayan Arslanbek’in yeni bir parça hazırladığını söyledi. Kampanya konsepti, seçim kılavuzu ve kurumsal kimliğe ilişkin hazırlıkların “akadaylar.com” adresine yüklendi.

Cumhur İttifakı olarak MHP ile yürütecekleri seçim faaliyetlerinin olacağına işaret eden Ünal, kampanya sürecini de Milli Mutabakat Komisyonu zerinden karşılıklı istişarelerle sürdüreceklerini açıkladı.

Ünal, “İstanbul ya da başka bir mitingimizi ‘Cumhur İttifakı’ mitingi olarak planlamayı düşünüyoruz. Bu konuyu Cumhur İttifakı’nın diğer ortaklarıyla değerlendireceğiz” dedi.