Ekonomi Üniversite-sektör GÜSİAD’la buluştu

Üniversite-sektör GÜSİAD’la buluştu

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üniversite ile sektör işbirliği çalışmalarını büyüme sürecinin önemli bir parçası olarak gören Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Deneği (GÜSİAD), “İş Dünyası ve Üniversite İşbirliği Programı” temasıyla İstanbul Ümraniye’deki Hilton Garden Inn Otel’de etkinlik düzenledi.

Üniversite-sektör GÜSİAD’la buluştu

“En iyi inşaatı Gümüşhaneliler yapar, en iyi inşaat mühendisi Gümüşhane Üniversitesi’nde yetişir” sloganıyla düzenlenen programın açılışını yapan GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, “Üniversite ile sektör işbirliği çalışmalarını Türkiye’nin geleceğinin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Seminerler, staj imkanı, burs, doktora desteği ve mezuniyet sonrası iş bulma, Ar-Ge faaliyetleri desteği, öğrencilerin bilim, teknolojiyle harmanlanmış bir eğitim almasını sağlama konusunda işbirliği yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İşbirliğine bir destek de Işık Üniversitesi’nden geldi. Işık Üniversitesi Rektörü ve Gümüşhane Eğitim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Cemal İbiş, “Ortak aklı içeren mantıklı sonuçlara bebek adımlarıyla başlayıp ulaşmalı. Gerçekleşebilecek amaçlarla yola çıkılmalı. Temel hedefimiz envanter toplamak olmalı. Üniversite olarak bu işbirliğiyle ulaşılmak istenen hedefleri destekliyoruz” diye konuştu.

İnsan, robot ve makineler

GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Komitesi Başkanı Cahit Karakullukçu ise, “2023 yılı için inşaat sektörünün 300 milyar dolar gibi bir hedefi var. Bu hedef gerçekleştirilebilir ancak dünya, insan-makine-robot üçlüsünün bir arada yaşayacağı bir döneme doğru giderken, bilim ve teknoloji açısından altyapımızı güçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Hamzaoğlu da yaptığı konuşmada, “Üniversite desteğiyle de daha başka birçok sektörde başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı