Siyaset ‘Üniversitede bilgi hâkim olmalıdır’

‘Üniversitede bilgi hâkim olmalıdır’

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, üniversitelerin farklı ilgi ve algılara sahip gençlerin kabiliyetlerini geliştirmek için fırsat sunulan merkezler haline getirilmesi gerektiğini belirterek, “Üniversiteler esasında farklılıkların uyum içinde, bir arada olduğu merkezlerdir. Üniversitelerde o, şu, bu fikir ya da zihniyet değil, bilgi hakim olmalıdır çünkü dünyada zihniyetler değil, bilgi yarışır” dedi.

‘Üniversitede bilgi hâkim olmalıdır’

Marmara Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Töreni’ndeki konuşmasında, fahri doktora unvanı dolayısıyla Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ile üniversite senatosu, öğretim üyeleri ve akademisyenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Üniversitelerin geleceği inşa edecek eğitim kuruluşları olduğuna işaret eden Yıldırım şunları kaydetti: “Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’de 76 üniversite vardı. Bugün 206 üniversite var. Üniversite olmayan şehrimiz yok, hatta birçok şehrimizde birden çok üniversite var. İstanbul’da faal olan 63, toplam 69 üniversite var... Düşünce ve ifade hürriyetinin olmadığı bir yerin adı üniversite olamaz çünkü üniversite düşünceye ket vurulan yer değil, düşüncenin evrensel hudutlara taşındığı merkezlerdir. Ülkemizde üniversitelerimize yöneltilen en temel eleştiri, içe dönük oldukları yönündedir. Bu eleştiride benim de katıldığım yanlar var. Öğretim üyelerimizi, düşünce hayatımızın, kültür dünyamızın her kademesinde daha aktif bir şekilde görmeyi arzu ediyoruz. Öğretim üyelerimiz, akademisyenler, iş dünyamız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumlarımız irfan ocaklarını canlandırmak için adeta bir seferberlik için girmeli. Başlatılacak bu seferberlik her alanda 21. yüzyılın bölgesel ve küresel liderleri arasına ülkemizi sokacaktır.”

Haberin Devamı

‘Atatürk, dönemin ilerisinde bir liderdi’

TBMM Başkanı Yıldırım, İzmir’de Folkart Gallery’deki “Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal” isimli serginin açılışına katıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığı yıllar ve fotoğraf sanatçısının imkanları göz önüne alındığında dönemin ilerisinde bir lider olduğunu göstermiştir” dedi.