Gündem Ünlü model Yasemin Kozanoğlu kimdir?

Ünlü model Yasemin Kozanoğlu kimdir?

26.05.2018 - 16:11 | Son Güncellenme:

7 Temmuz 1976 tarihinde doğan oyuncu birçok dizi ve sinema filminde rol almıştır. Oyunculuk, modellik, fotomodellik ve son dönemlerde Dj'lik yapmıştır. Birçok meslek ile ilgilenen Yasemin Kozanoğlu'nun geçmişi ve hayatındaki değişimler nelerdir?

Ünlü model Yasemin Kozanoğlu kimdir

Yasemin Kozanoğlu kimdir?

Haberin Devamı

Yasemin Kozanoğlu, 7 Temmuz tarihinde 1976 yılında İstanbul’da Ahu Tuğbay ve Ahmet Kozanoğlu'nun kızı olarak dünyaya gelmiştir. Annesi ve babası, Yasemin Kozanoğlu 10 yaşında iken ayrılmıştır ve bu durumdan sonra anneannesi tarafından büyütülmüştür. Dedesi 1940 ve 1950 yılları arasında Beşiktaş Spor kulübünde başkanlık yapan Abdullah Ziya Kozanoğlu'dur. İlkokulunu Hasan Ali Yücel ilköğretim okulunda okumuştur. Ortaokul eğitiminin ve lise eğitiminin 1. ve 2. sınıfını Ata lisesinde almıştır. Son sınıfını Eseniş Lisesi’nde okumuştur ve bu lisede eğitimini tamamlayıp, mezun olmuştur. 8 sene boyunca artistik buz pateni sporu ile ilgilenmiştir ve bu spor dalı ile ilgili birçok başarılar sağlamış ve birçok madalyalar kazanmıştır. Yasemin Kozanoğlu, Londra'da Amerikan Üniversitesi’nde eğitim almıştır. Burada üniversite okuduğu sırada, 2 sene boyunca video hizmeti eğitimini almıştır. Daha sonra eğitimini tamamlamış ve bu dönemde Türkiye'ye dönmüştür. Türkiye’de ise zaman kaybetmeden iş hayatına başlamıştır.

Haberin Devamı

Yasemin Kozanoğlu, Raks Marşandiz Müzik Şirketi ile çalışmaya başlamıştır. Sinan Çetin ile tanışmasının ardından film setlerinde de kendini denemiştir. İlk set deneyimi reklam filmi ile başlamıştır. Reklam filminin ardından Sinan Çetin'in yönettiği Romantik adlı filmde kamera karşısına geçmiştir. Bu filminin ardından Çilekli Pasta adlı filmde oynamıştır. Yasemin Kozanoğlu 2001 yılında çekimlere başlanan Avcı adlı filmde oynamıştır. 2003 yılında Hürrem Sultan dizisinde Gülfem karakterine hayat vermiştir. ATV kanalında yayınlanan Ünlüler Çiftliği yarışmasına katılmış ve Yunus Günçe ve Hakan Ural ile yarışmıştır. 2007 yılında yayınlanan Avrupalı adlı filmde oynamıştır. Mankenlik, fotomodellik deneyimleri ardından Dj’lik yapmaya başlamıştır. Dj’lik yapmaya başladığı dönemden bir süre sonra müzik albümü çıkarmıştır.