Gündem Son dakika.... Tutuklanan ünlü rapçi Ezhel'in ilk sözleri

Son dakika.... Tutuklanan ünlü rapçi Ezhel'in ilk sözleri

25.05.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

İstanbul’da, uyuşturucu maddeleri ve uyuşturucu kullanımını özendirip gizli reklam ve tanıtımını yapan şahıs ve şebekelere yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, önceki gün polis tarafından gözaltına alınıp sevk edildiği mahkemece tutuklanan "Ais Ezhel" ismiyle tanınan Rapçı Sercan İpekçioğlu’nun, 3 şarkısında resmen geçen, uyuşturucu isimleri ve özendirmeye yönelik cümleleri nedeniyle tutuklandığı ortaya çıktı. Emniyet ve savcılık ifadesinde yazdığı şarkı sözlerini kabul edip, yaptığının suç olduğunu bilmediğini ifade eden Ezhel’in “pişmanım” sözleri kendisini kurtarmaya yetmedi.

Son dakika.... Tutuklanan ünlü rapçi Ezhelin ilk sözleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, uyuşturucu maddelerin kullanımını özendirip gizli reklamını ve tanıtımını yapan şahıs ve şebekelere yönelik olarak başlatılan çalışmalarda, sosyal medyayı yakın takibe alan savcılar, gizli reklam yönteminin çok kullanıldığı Rock ve Rap müzik yapımcılarını da mercek altına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin desteğinde yapılan çalışmalarda, son 3 yıl içerisinde yaptığı albüm ve kliplerle Rap Müzik dünyasında büyük bir çıkış yapan ve bir şarkısının Youtube kanalında 31 bin tıklanma barajına ulaşan Ais Ezhel takma isimli Sercan İpekçioğlu’nun 3 şarkısında resmen uyuşturucu isimlerinin kullanılıp reklamının yapıldığı tespit edildi. Sosyal medya hesaplarında da uyuşturucuyu özendirici ifadeler kullanıp gizli uyuşturucu reklamı yaptığı belirlenen İpekçioğlu önceki gün Kadıköy’deki evinde İstanbul Narkotik ekiplerince gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

Yapılan soruşturmada, “Geceler” isimli klibinde söylediği şarkıda “…..esrarında etkisiyle ışık daha bir parlak”, “Şehrimin tadı” isimli klibinde “…..bir cebimde kapital, bir cebimde kenevir tohumu” ve "Müptezel" isimli klibinde “…polisten kaçarken düşürmüşüm fişekleri (bonzai)” gibi kelimeleri kullanıp, klip çekimlerinde uyuşturucunun rehavet ve rahatlama görüntülerini işlediği tespit edilen Ezhel sorgulandığı emniyette ise bunların suç olduğunu bilmediğini ifade ettiği öğrenildi.

TCK 190 kapsamında sorgulanıp sevk edildiği mahkemece tutuklanan Ezhel’in emniyette verdiği ifadede kendisinin müzisyen olup, müzikle uğraştığını ifade ederek “ Youtube kanalında paylaştığım şarkılarda ve sosyal medya hesaplarımda kullanıp paylaştığım kelimelerin ve resimlerin suç olduğunu bilmiyordum. Bilseydim böyle davranmazdım, pişmanım” dediği öğrenildi.

Uyuşturucu suçlarını kapsayan ve genişletilip yeniden düzenlenen TCK’nın 190. maddesi kapsamında savcılık ve narkotik polisinin sosyal medya, internet ile müzik ve gösteri dünyası üzerindeki çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı