Cadde Ünlülerin İsrail tepkisi

Ünlülerin İsrail tepkisi

16.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrailli askerlerin Filistin halkına kurşun yağdırması ünlü isimleri ayağa kaldırdı. Sanatçılar sosyal medya hesaplarını karartırken, Amerika ve İsrail’e sert mesajlar yazdı.

Ünlülerin İsrail tepkisi

İsrailli askerlerin, ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistin halkına kurşun yağdırması, tüm dünyada olduğu gibi sanatçıların da tepkisini çekti. Onlarca şehit, binlerce yaralı olması nedeniyle Türkiye’de üç gün ulusal yas ilan edilmesinden sonra ünlü isimler, sosyal medya hesaplarını karatarak, sert mesajlar yazdı.

Haberin Devamı

Okan Bayülgen, iki gün boyunca sahibi olduğu Dada Salon Kabarett’teki etkinlikleri erteledi. Twitter’dan sert açıklama yapan Yıldız Tilbe ise, “Şu an işgal altında olan Ortadoğu ve Müslüman ülkelerindeki durum, Türkiye’ye yapılmak istenilenin provasıdır. Avrupa üzerinden üzerimize gelemeyen korkaklar, arkamızdan dolanıyorlar.

Müslümanları öldürebilirler fakat İslamiyet ölümsüzdür. Dua ediyorum, yapacak daha iyi bir şeyim yok” dedi. Uşak’ta binlerce kişiye konser vermek için sahneye çıkan Ece Seçkin, yas ilan edilmesinin ardından şarkılarını söylemeden alandan ayrıldı. Hayatını kaybedenler için ağlayarak sahneyi terk eden Seçkin, İsrail askerinin çirkin saldırısını kınadığını belirtti.

Fazıl Say’ın yazısını sayfasına taşıyan Rojda Demirer de bir takipçisinin yorumuna tepki gösterdi. “Sünepe Suriyelileri aldınız. Bunları da alın” yorumuna oyuncu, “En temel insani refleks, hayatta kalma güdüsüyle sevdiklerini kaybedip, işlerini, evlerini bırakıp, yokluk ve sefalat içinde sığınan insanlar için kullandığınız ‘sünepe’ kelimesi çok üzücü... Umarım hiçbir zaman savaşla sınanmaz ve bu duruma düşmezsiniz” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

İtalya’nın Milano şehrinde olan Tuğba Özay da protesto yürüyüşüne katıldı.

ÜNLÜLERİN MESAJLARI

- Acun Ilıcalı: İnsanlık adına büyük utanç günü... Katliamı lanetliyorum.

- Engin Altan Düzyatan: Filistin’de yaşananlar, insanlık ayıbı ve katliamdır. Şiddetle kınıyorum.

- Gani Müjde: İsrail Devleti, eninde sonunda Filistin halkıyla birlikte yaşamak zorunda kalacak. Öldürerek bitmez Filistin...