Geri Dön

Unsuz ve yağsız kek tarifi

Şekersiz tarifleri sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Sağlıklı besleniyor fakat şeker tüketemiyorsanız, unsuz ve yağsız kek tarifimiz sizin için. Özellikle gluten hassasiyeti olanlar gönül rahatlığı ile bu keki yapabilirler. İçerisine ekleyeceğiniz kuru meyveler ile kekinizin şeker miktarını dengelemiş olacaksınız. Peki, unsuz ve yağsız kek nasıl yapılır? İşte unsuz ve yağsız kek tarifi...

Unsuz ve yağsız kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-3 adet yumurta
-2 su bardağı toz haline getirilmiş ceviz ya da badem unu
-1 çay bardağı süt
-8 adet küp küp doğranmış kuru kayısı
-8 adet küp küp doğranmış kuru incir
-1 çay bardağı kuru üzüm
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tarçın

Unsuz ve Yağsız Kek Nasıl Yapılır?

-Yumurtaları mikser ile iyice çırpın ve üzerine sütü ilave edin.

-Kabartma tozunu ve tarçını da ekleyip çırpmaya devam edin.

-Küp küp doğradığımız kuru meyveleri ve üzümü, toz haline gelmiş cevizi yumurtalı karışıma ilave ederek tüm malzemeleri bir defa daha karıştırın.

-Hamuru yapışmaz bir kek kalıbına dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber