Unutulmaz Günlerim; "Yaz Tatilleri"

Çocukluğumdan bana kalan en güzel anılar yaz tatillerine ait olanlardır. Başka başka illerde yaşayan ve aylardır özlemini çektiğim arkadaşlarım gelecek. Ne kadar büyüdüğümüzü, boylarımızın aynı olup olmadığını, okulumuzu, kısaca ayrı iken yaşadıklarımızı anlatacağız birbirimize. Sohbetlerimiz, paylaşımlarımız çok değerli olacak.

Kaç gün kalırlarsa o kadar zaman bizim için değerli olacak. Piknikler, oyunlar planlayacağız. Zaman öyle dolu dolu geçecek ki, ne zaman uykuya daldığımızı hatırlamayacağız.

Haberin Devamı

Babaannemizin, Anneannemizin, Dedelerimizin ziyaretlerine gideceğiz. Onlar bizi çok özlemiş olacaklar, en çok sevdiğimiz yemekler ve sürpriz pastalar yapılacak. Harcamadıkları ve torunlarına ayrılan paralar çıkacak keselerinden harçlık adı altında.

Gidin bakkaldan ne istiyorsanız alın diyecekler gururla…

Annelerimizden ve Babalarımızdan yönetimi ele alacaklar. Torunlar, gayet göz açıklığıyla bu durumu kullanacak. Çocuklar için en büyük mutluluktur Babaanne, Anneanne ve Dedelerimiz.

Unutulmaz anların mimarıdır çünkü yaşlılarımız.

Ben bütün madalyalarımı çocukluğumda kazandım ancak kimse tebrik etmedi, beni ve madalyalarımı görenler şaşkındı, geçmiş olsun çok mu ağır yaran diye soruyorlardı. Ancak bir madalya çocukken eğlenirken, oynarken, zamanı ve mekanı unuttuğun anda kazanılır.

Çektiğin acıya katlanmakta hiç zor olmuyordu. Çamurla oynamak, bitki yetiştirmek, hele de varsa bir hayvanı beslemek çocukluğun unutulmaz anlarıdır. Farkında olmadan ilan ettiğin özgürlük, farkında olmadan mutlu ettiğin kendin, arkadaşların ve akrabaların. Paylaşımların anlam kazandığı en güzel tatiller “yaz tatillerim”

Bütün anne, babalara ve çocuklara mutlu tatiller!

30.07.2017

Serap (Yavuzyaşar) Özay