Ordu Ünye'de "Ab Proje Döngü Yönetimi" Kursu

Ünye'de "Ab Proje Döngü Yönetimi" Kursu

22.05.2018 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

Ünyede Ab Proje Döngü Yönetimi Kursu

ORDU (AA) - Ünye ilçesinde düzenlenen "Avrupa Birliği Proje Döngü Yönetimi Kursu"nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Haberin Devamı

Ünye Kent Konseyi ile Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kursa ilişkin, konsey binasında sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, burada yaptığı konuşmada, fonlardan destek almanın ve proje yazımının çok önemli olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği hibe fonlarıyla ilgili birçok proje danışmanlık şirketinin olduğunu ve bu alanda da iş sahasının önünün açık olduğunu belirten Eren, "Bizim bakış açımızda 'Burada bir para var, bunu nasıl alabiliriz'. Avrupalının mantığı ise 'Benim bir projem var, buna nasıl fon sağlarım'. Türkiye'de son yıllarda bu bakış açısı değişmeye başladı. Bu noktada da proje yazımı önemli hale gelmeye başladı." diye konuştu.

Haberin Devamı

Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu ise, mesleki eğitim ve bilgilendirmenin önemli olması nedeniyle bu kursu düzenlediklerini anlattı.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan da, Ünye'nin Tarımsal Kalkınma Desteklemelerinde Avrupa Birliği fonlarından il genelinde en az teşvik alan ilçe olduğunu ve bu durumun sertifikalarını alan kursiyerler sayesinde aşılacağını umut ettiklerini kaydetti.

Program sonunda Ünye Kent Konseyi ve Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Etkinlik, başarılı 30 kursiyere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.