Uranüs'ün Boğa burcundaki transiti hangi burcu nasıl etkileyecek?

Dışarıya pek çaktırmasak da, bazı misafirleri evimizde ağırlamayı sevmeyiz. Mesela dedikoducuları, gevezeleri, laf taşıyanları, geldi mi gitmek bilmeyenleri... Listeyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz! Ama bence en sevmediğimiz misafir tipi belli: Uzaktan gelen çocuklu misafir! Onların sonsuza kadar sizde kalabilme potansiyeli vardır. Sanki asla gitmek gibi bir niyetleri yok gibidir! Resmen eve çökerler. Bavullarıyla, gürültüleriyle, eve giriş/çıkışlarıyla kurulu düzeninizi bozarlar. Çocukları etrafı dağıtır, sinirinizi bozar, bir şey de diyemezsiniz (sonuçta misafir) ama acayip yorarlar! Gittiklerinde ise şöyle kocaman bir OHHHH çekersiniz; evinizin kıymetini anlarsınız.

Haberin Devamı

Bu misafire astrolojide 'Uranüs' diyoruz biz.

Uranüs bir burca 84 yılda bir gelir!.. (Hani dedim ya, 'uzaklardan' diye) Ve bi' kere geldi mi de ortalama 7 yıl gitmez. Garip davranışlarıyla, tuhaf huylarıyla, ani ve beklenmedik çıkışlarıyla geldiği yeri fırtına etkisiyle başka bir şeye dönüştürür. Bir de bakmışsınız ki, eviniz Uranüs'e teslim olmuş, hiçbir şekilde kontrol edemiyorsunuz, resmen çalkalanıyor.

Büyük ve ani değişimleri simgeleyen Uranüs gezegeni, son 7 yıldır Koç burcunda seyahat ediyordu. Bu uzun misafirperverlik, 15 Mayıs itibarıyla bitecek. Uranüs, Koç'a veda edip Boğa'ya taşınacak. Peki bundan sadece Boğa'lar mı etkilenecek? Tabii ki hayır. Hepimizin doğum haritasında Boğa burcunun simgelediği bir alan var. Uranüs işte o alana gelip çöreklenecek ve 7 yıl yatıya kalacak. En son 1934'te gelmişti buraya. O zaman hiçbirimiz yoktuk (84 yaşınızdan büyükseniz, bu etkiyi yaşadığınızda minicik bir bebektiniz!) Dolayısıyla hepimiz ilk kez deneyimleyeceğiz demek yanlış olmaz.

Astrologlar Uranüs'e 'Great Awakener' der. Yani bir nevi, 'aydınlanma prensibi'dir. Modası geçmiş ve yıpranmış olan her şeyi göz açıp kapancıya kadar, ışık hızıyla silip süpürür.

Boğa burcu ibe genel olarak parayı, toprağı, tarımı ve sahip olmayı simgelediğinden; Uranüs'ün gelişiyle Bitcoin gibi kripto paraların, Apple Pay gibi mobil ödeme sistemlerinin yükselişe geçeceğini öngörebiliriz. Uranüs transiti, hükümetlerin yeni para birimleri üzerinde çalışmasının önünü açabilir. Bununla beraber yeni tarım yöntemleri de duyabiliriz.

Haberin Devamı

Bireysel olarak baktığımızda, hepimizin Uranüs'ten korkmasına gerek olmadığını söyleyeyim. Eğer doğum haritanızda boğa burcunda bir gezegen bulunmuyorsa, Uranüs o evde tek başına yaşayacak demektir. Bu işten kim rahatsız olabilir? En fazla komşular! Ama doğum haritanızda boğa burcunda bir gezegen varsa, bu gezegen 7 yıl içinde bir dönem Uranüs ile üst üste bindiğinde, zor bir çatışma kurabilir. Hayatta olduğu gibi; en az iki kişi ya da iki gezegeniniz olmadığı sürece pek bir şey olmaz. Yani sadece bir gezegen genelde sorun yaratmaz. Kendi kendine sadece oturur. Ancak yeni ay ve dolunay; Mars, Pluto veya Satürn gibi zararlı bir gezegeniniz Uranüs'ü harekete geçirebilir. Eğer bir gezegen doğum haritanızda matematiksel bir dereceye değerse, bu da bir olayı başlatır. Takdir edersiniz ki şu an oturduğum yerden, doğum haritanızı göremiyorum. Kendi haritanızla ilgili danışmanlık almak için bana Instagram DM'den yazabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen KOÇ:

Yükselen koçlar Uranüs transitini para evinde yaşayacak. İlk 6 ayı bir önizleme olarak düşünün. Eğer işinizi sevmiyorsanız değiştirebilir veya değiştirme yolları aramaya başlayabilirsiniz. Para evinizde böyle tahmin edilemez bir gezegenin olması, paranızı yönetme biçiminizin tamamen değişeceğini gösteriyor. Öyle günler olacak ki; hayal ettiğinizden çok daha fazla para geçecek elinize. Ve öyle günler olacak ki; büyük masraflar, yüksek vergiler veya bir iş anlaşmasında yaşayabileceğiniz bir kayıpla dehşete düşeceksiniz. Fakat tam da bu noktada bir uyarı yapmalıyım: Uranüs para evinizde geziyor diye kalkıp kumar oynamayın veya loto biletinden medet ummayın. "Kazanılan para"dan söz ediyorum çünkü. Bütün bunlar öğrenme sürecinizin bir parçası. Parayla ilgili yelpazeniz genişleyecek. Yerinizde olsam tasarruf ve yatırımları artırmayı düşünürüm. Hatta önümüzdeki 7 yılı vadelendirerek bir ev/arsa satın alabilirim. Dedim ya; boğa tarım ve toprağı da simgeler. Ancak yatırım yapmadan önce mutlaka çevrenizden tavsiyeler alın. Siz yükselen koçlar, birer ateş topu olduğunuz için zaman zaman heyecan verici iş fikirlerine fazlasıyla kapılabilirsiniz. Ama Uranüs ile önümüzdeki 7 yıl boyunca detaylı, düşünceli ve amaca yönelik hareket etmeniz gerekiyor.

Yükselen BOĞA:

Yükselen boğalar için çok önemli bir döneme giriş yapıyoruz. Gelecek yıllar inanılmaz heyecanlı geçecek. Her zaman hayalini kurduğunuz o adımları atabilir, hedeflerinizi gerçekleştirerek çevrenizdekileri şaşırtabilirsiniz. Siz Boğalar genellikle sağlamcı, güvenilir ve pratik insanlar oluyorsunuz ama Uranüs ile birlikte daha maceracı, özgürlükçü ve kendine güvenen taraflarınız ortaya çıkacak. Görünüşünüz ve hatta adınız bile değişebilir! Kendinize bir sahne ismi, yazar ismi uydurabilirsiniz. Zira ünlü olmanız da olası! Böyle bir hayaliniz varsa, bu transitte gerçekleşebilir. Bağımsızlık isteğiniz öyle bir tavan yapacak ki, bu uğurda otorite figürleriyle çatışmalara girmekten çekinmeyeceksiniz. Uranüs Güneş'inize yaklaştıkça evinizi değiştirmeye, hatta ve hatta belki de ülkeyi değiştirmeye karar verebilirsiniz.

Yükselen İKİZLER:

Yükselen İkizler, Uranüs'ün transitini 12'nci evlerinde hissedecekler. 12'nci ev, kapalı kutudur. Daha dünyevi, spiritüel, yaratıcı bir alandır. Neler olabilir; bakalım. Birincisi; yazı-çizi işlerine meraklıysanız (ki bir İkizler olarak meraklısınızdır), bundan böyle kalemi elinize aldığınızda yaptığınız betimlemelerin çok daha yalnızlık temalı olduğunu görebilirsiniz. Uranüs, ilham ve içgörüyle ilişkili olduğu için fikirleriniz havada uçuşabilir. Duştayken, uyurken veya caddede yürürken bile aklınıza bir şeyler gelebilir. Bu fikirler bilinçaltınıza da derinden yayılır. İkincisi; önümüzdeki 7 yıl, yalnız çalışırken daha mutlu ve daha yaratıcı olduğunuzu hissedebilirsiniz. Üçüncüsü; eğer sizden bir sır saklanıyorsa, bu transitte sırların aniden açığa çıkması muhtemel. Siz bir sır tutuyorsanız, saklama konusundaki çabalarınızı ikiye katlamak zorundasınız. Dördüncü ve sonuncusu ise; bu transitte arkadaşınız gibi görünen kişinin aslında düşmanınız olduğunu fark edebilirsiniz. Ama korkmayın. Uranüs-Boğa döneminde sezgileriniz çok güçlü olacak ve içindeki ses bir kalkan gibi çalışacak. İçgüdülerinize güvenin derim. Bu transitte içgüdülerinize güvenmeyi, zaman zaman eksik ve belirsiz veriler ışığında da karar alabilmeyi öğreneceksiniz.

Yükselen YENGEÇ:

Geçtiğimiz 7 yıl Uranüs'ün etkisiyle yeni bir işe girmiş olabilir veya bambaşka bir sektörde çalışmaya başlamış olabilirsiniz. Kariyerinizde, işyerinizde çok fazla değişiklik ve zorluk yaşamış olduğunuzu tahmin etmek zor değil. Belki her sabah kalktığınızda o gün neyle karşılaşacağınızı merak ediyordunuz. Böylesine bir baskı altındayken çalışmak zordur. Ama siz bu geçtiğimiz 7 yıl bütün sorumluluğu omuzlamayı başardınız. İyi haber: BİTTİ! Artık kariyer hayatınız düzene oturuyor ve mutlulukla dolu sosyal bir hayat başlıyor. 15 Mayıs'ta Uranüs, 11'nci evinize girecek. Astrolojide 11'inci ev arkadaşlıkları, eğlenceyi, yeni temasları, tanıdıkları simgeler. Kısacası artık ofisten çıkıp sosyalleşme zamanı geldi. Eminim bu etkiyi seveceksiniz. Yeni arkadaşlar ve tanıdıklar sizden daha genç olabilir. Sanat, yüksek teknoloji inovasyonu, bilim ve sosyal derneklerle ilgilenen; hayatınızı daha anlamlı kılmanız için yeni yollar bulmanıza teşvik eden insanlar olabilirler. Önümüzdeki 7 yıl boyunca bir kulübe veya derneğe üye olmaya da karar verebilirsiniz.

Yükselen ASLAN:

Uranüs'ün boğa transitinden en çok etkilenecek olan burçlardan biri de, aslan. Önümüzdeki 7 yıl içinde, işinizin takdir edilmediğini ve en önemlisi, yeteneklerinizi iyi kullanamadığınızı düşünürseniz, bir kariyer değişiminden geçebilirsiniz. Yeni mesleğiniz dijital dünyayla yakından alakalı olabilir. Ya da yapay zeka, bilgisayar oyunları, şoförsüz arabalar, yeni bir sosyal medya biçimi ya da şu an bizim bile adını bilmediğimiz yepyeni bir endüstriye girebilirsiniz!

Yükselen BAŞAK:

Son 7 senedir maruz kaldığınız finansal sürprizler bitiyor. Artık vergi, sigorta ödemeleri, mahkeme, boşanma, kredi, ipotek, banka kredileri, komisyonlar, lisans ücretleri, öğrenci kredi, miras gibi konularda başınız belaya girmeyecek. Geçtiğimiz 7 yıl içinde bu alanlar size uykusuz geceler yaşatmış olabilir. Hayal ettiğinizden çok daha fazla para gelmiş olabilir, ama aynı zamanda saçmasapan bir şekilde yüksek harcamalarla, ya da büyük vergilerle karşılaşmış olabilirsiniz. O yıllara şöyle bir bakın ve ne öğrendiğinizi düşün. Artık para meselelerini ele alma konusunda daha beceriklisiniz! Uranüs size esneklik ve becerikliliğin değerini öğretmek için 7 senedir orada çalıştı, didindi. Şimdi Uranüs, Boğa'ya ve entelektüel, maceracı dokuzuncu evinize taşınıyor. Gelecek yıllarda daha sık yurt dışına gidip geleceksiniz. Keşfetmeye değer, kocaman ve güzel bir dünyanın olduğunu fark edeceksiniz. Yüksek lisans yapmaya karar verebilirsiniz. Yurt dışında öğrenim görebilir veya yabancı bir ülkeye taşınabilirsiniz. Eğitim hayatınızda karşılaşacağınız profesörler zihninizi derinden etkileyecek. Büyük ve geniş düşünmeye teşvik edileceksiniz. Başak, iletişim sanatlarında yeteneklidir ve birçok başak yazar, editör, araştırmacı, tercüman, bilgisayar mühendisi, TV /radyo sunucusu veya yapımcı olarak çalışır. Detaylara ve dinleme becerilerine önem veren bir burçtur. Uranüs bu evden geçerken ilk kitabınızı yazabilir ya da çok sayıda kitap yazdıysanız, kitaplarınız başka dillere çevrilebilir. Uranüs'ün bu etkisini seveceğinizi düşünüyorum.

Yükselen TERAZİ:

Beklenmedik gelişmeler gezegeni Uranüs, sekizinci evinize önemli bir hamle yapmak üzere. Önümüzdeki yıllarda Uranüs'ün para durumunuza getireceği iniş çıkışları yönetmeyi öğreneceksiniz. Şimdiye kadar hayal ettiğinizden daha fazla para akışı göreceksiniz. Banka hesabınızda sahip olabileceğiniz veya hayal ettiğinizden daha fazla para görebilirsiniz. Ama harcamalar da aniden gelecek. Saçmasapan zamanlarda büyük masraflar veya yüksek vergiler göreceksiniz, bu yüzden yatırım yapmadan önce kendinizi sağlama alın derim.

Yükselen AKREP:

Uranüs size eşinizden, ortağınızdan veya her ikisinden birden gelecek. Evliyseniz, eşinizin sizi şaşırttığını görebilirsiniz. Uranüs, beklenmedik her türlü gelişmeyi getiren sürpriz bir gezegendir. Uranüs de gelenekleri sorgular. İş ortağınızla yaptığınız anlaşmalara dikkat edin. Kağıtları dikkatlice okuyun, işe alacağınız insanların referanslarını mutlaka kontrol edin. Hatta işe almadan önce bir deneme süresi önerin. Uranüs'ün Güneş'e yapacağı açıyla fiziksel sağlığınız da zorlanabilir, bu yüzden kendinizi çok zorlamamaya çalışın.

Yükselen YAY:

Uranüs yeni iş projelerinize ve sağlığınıza odaklanıyor. Bu süreçte eleştirel düşünmeyi ve şeyleri olduğu gibi kabul etmeyi öğreneceksiniz. Biri bir şey yapmanızı söylediğinde gidip tam tersini yapabilirsiniz. Uranüs bu evde özgürleşmenize ve yeni yollar bulmanıza yardımcı olan küçük bir isyan başlatır. UZor durumdaki insanlara yardım etmek için bir derneğe katılabilirsiniz. Güçlü bir Uranüs'e sahip olan yay burçlarının bazıları, siyasi aktivistlere dönüşecek ya da insani görevler üzerinde çalışacaklar. Bu olasılıklar iş hayatınızı da güçlü bir şekilde etkileyebilir. Yeni projeyle uğraşabilirsiniz. Yapacağınız her şey muhtemelen yeni ve geleceğin işi olacak. Altıncı ev şirketinizin iş üretmek için kullandığı eski yöntemlere karşı, yeni ve daha etkili yöntemler getirecek farklı fikirler üretebilirsiniz. Vizyonunuz çok genişleyecek, fikirleriniz oldukça heyecan verici olacak.

Yükselen OĞLAK:

Romantizm, aşk, çocuk ve yaratıcılık evinizde Uranüs'ü ağırlamaya hazır olun! Bu yerleşim aşk hayatınızı parıl parıl parlatacak. Bekarsanız hiç beklemediğiniz bir yerde, çok sıradışı bir insanla tanışabilirsiniz. Evliyseniz Uranüs'ün bu heyecan verici titreşimi, ilişkinize yeni bir enerji getirebilir. Çocuk istiyorsanız, önümüzdeki 7 yıl içinde (doğum haritanıza bağlı olarak zamanı değişir), sürpriz bir hamilelik olasılığı olabilir. Eğer daha büyük çocuklarınız varsa bu çocuklar sizi şaşırtabilir, hatta torun gelebilir! Her şeyden öte; yaratıcılığınız doruk yapacak. Bu transit halindeyken sevdiğiniz bir hobiyi, tam zamanlı bir iş haline getirebilirsiniz. Bu transitte sizden çok farklı bir arka plana sahip biriyle tanışabilirsiniz ve bu kişi denizaşırı ülkelerden gelebilir veya sizinkilerden farklı bir dine sahip olabilir. İlk tanışla çok garip veya unutulmaz olabilir. Bu evdeki Uranüs, kendinizden daha genç biriyle birlikte olacağınızı gösterebilir.

Yükselen KOVA:

Uranüs, evinizi ve ailenizi simgeleyen dördüncü evinize taşınıyor. Bu 7 yıl içinde (doğum haritanıza bağlı olarak ne zaman olacağını net söyleyebiliriz), evinizi taşıyacağınızı düşünüyorum. Belki önümüzdeki yıllarda bir kereden fazla taşınabilirsiniz! Bütün bu taşınmalara aniden karar vereceksiniz. Belki de yeni bir iş teklifini kabul edip, ofise yakın bir yere yerleşmek isteyebilirsiniz. Ev taşımak için birçok neden bulacaksınız. Ama taşınmazsanız, var olan evinizi yenilemek, kapsamlı onarımlar yapmak veya baştan dekore etmek isteyebilirsiniz.

Yükselen BALIK:

Uranüs gibi fütüristik bir gezegenin yerleşebileceği en güzel konumlardan birine sahipsiniz. Uranüs yazı, konuşma, iletişim gibi zihninizi ve fikirlerinizi temsil eden evinize geliyor. Bu etki altında gişe rekorları kıran bir film çekilebilir, inanılmaz satış yapan roman yazılabilir, bir dizi senaryosu üretilebilir, kendi TV veya radyo programınızı yapabilir, şiir yazabilirsiniz. Size inanılmaz kazanç sağlayan bir mobil uygulama tasarlayabilir ve satabilirsiniz. Çok iyi çalışan bir reklam veya tanıtım kampanyası tasarlayabilir, reklam dergilerinde yazabilirsiniz. Öyle bir şarkı yazarsınız ki etrafı kasıp kavurabilir. Gazetecilik yapmak hayaliniz ise, bu transit hayalinizin gerçekleşmesine yardımcı olabilir. Boğa'daki Uranüs kendinize has bakış açınızı iletmenize ve benzersizliğinizi kanıtlamanıza yardımcı olacak. Alkışlanacaksınız. Bu 7 yıla hazırlanmak için, kafanıza koyduğunuz bir konuda eğitim almaya başlayabilirsiniz. Uranüs'ün olacağı üçüncü ev, aynı zamanda seyahatleri de gösterir. Önümüzdeki yıllarda çok daha sık seyahat edeceksiniz. Bu yolculuklar aklınız, bedeniniz ve ruhunuz için iyi olacak.

TÜM BURÇLARA ÖNEMLİ NOT:

Doğum haritanızda Uranüs ile kontak kuracak olan güçlü bir gezegeniniz varsa, yukarıdaki pozitif sonuçların tam tersini de doğurabilir. Bunun için bir astrologa gitmeli, haritanızı çıkarmalı ve Boğa'ya gelen Uranüs'ün ne yapacağını, tüm haritanızın yapısına nasıl uyacağını öğrenmelisiniz.

Bireysel danışmanlık ve doğum haritası analizi için bana ulaşın:

instagram.com/gulumdagli