Gündem Üretmeye devam edeceğim

Üretmeye devam edeceğim

22.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk sümeroloğu Muazzez İlmiye Çığ 101 yaşına girdi. Yeni yaşında da ürütmeye devam edeceğini söyleyen ünlü tarihçi, “100’ü sildim artık, 1 yaşındayım. Bundan sonra yapacaklarımı planlamam gerekli” dedi.

Üretmeye devam edeceğim

Kırımlı bir ailenin çocuğu olarak 20 Haziran 1914’te Bursa’da dünyaya gelen Muazzez İlmiye Çığ 101 yaşında. Sümeroloji ve Hititoloji üzerine uluslararası çalışmaları olan Çığ’ın Sümerli Ludingirra, İnanna’nın Aşkı, Hititler ve Hattuşa, Ortadoğu Uygarlık Mirası, Atatürk Düşünüyor, Çivi Çiviyi Söker adlı kitapların da arasında yer aldığı yayınlanmış 16 kitabı bulunuyor. Mersin’deki yazlığında çocukları ve kardeşleriyle yeni yaşına giren Çığ, “Bazı kitaplarıma ilaveler yapmam gerek. Umarım yetiştireceğim. Sağlığım el verdiğince üretmeye devam edeceğim” dedi.

Haberin Devamı

Ünlü Sümerolog yeni yaşının kendisini mutlu ettiğini belirtirken, “Mutluyum çünkü etrafımda sevdiğim insanlar var. Kızlarım, çocuklarım yanımda. Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül geldi çok mutlu oldum. 101 yaşındayım demeyeceğim. Şu an da 1 yaşındayım. Bundan sonra yapacaklarımı planlıyorum. Yetiştirebilirsem yapacak işlerim var” diye konuştu. Muazzez İlmiye Çığ’ın doğum gününe katılan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ise “100 yıllık ömrüne sığdırdıkları örnek alınası, imrenilesi nitelikte. Hocamız Sümer Mitolojisini inceleye inceleye ölümsüzlüğün iksirini bulup içti sanırım. İyi ki var” dedi.