Uşak Uşak'ta Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

Uşak'ta Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

20.07.2018 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

Uşakta Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

UŞAK (AA) - Uşak'ta yarın yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesi Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Temmuz Pazar günü yapılacak olan KPSS lisans sınavı öncesi Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'nde sınav güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Toplatı sonrası konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2018 KPSS Lisans sınavının yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

KPSS sınavıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Savaş, "Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri olmak üzere iki bölümde yapılacak olan KPSS sınavı pazar günü yapılacak. Sınavın sabah oturumunda Genel Kültür-Genel Yetenek sınavına ilimizden 7 bin 367 aday, öğleden sonra yapılacak olan Eğitim Bilimleri Sınavına ise 3 bin 2 aday olmak üzere toplam 10 bin 369 aday katılacak. 38 okulumuzda sınav yapılacak." dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve Sınav Organizasyonu Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı.