Ekonomi Uyum Marketler’i Migros devralıyor

Uyum Marketler’i Migros devralıyor

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Migros, büyüme hedefi ve müşterilerine yakınlaşma stratejisi çerçevesinde, 56 Uyum Market mağazasını ve Antalya’da bulunan 17 adet Makro Market mağazasını devralmak için Makro Market A.Ş. ile anlaşma imzaladı.

Uyum Marketler’i Migros devralıyor

Migros Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Özgür Tort, “Türkiye’de perakende sektörünün gelişimi için sürdürülebilir büyüme anlayışımızla yatırımlarımıza ve sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz. Organik büyüme gücümüz ve yarattığımız verimlilikle bu devralmayı gerçekleştirdik. Gerekli izinlerin alınmasının ardından Türkiye çapındaki 73 mağaza bünyemize katılacak. Perakendedeki deneyimimizle, bu mağazalardaki yeni müşterilerimize de Migros kalitesinde hizmet sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

105 milyon TL’ye 73 mağaza

Uyum Market’in İstanbul’da 53, Tekirdağ’da 3 adet, Makro Market’in 17 mağazasını almak için anlaşma imzaladı. Toplam 105 milyon TL bedel karşılığında imzalanan anlaşma sonrası konkordato komiseri ve gerekiyorsa hakim onayıyla Rekabet Kurumu’na başvurulacak. Karar sonrasında, 73 mağaza Migros Ticaret A.Ş.’ye devrolacak ve Migros’un yurtiçindeki mağaza sayısı 1946’ya yükselecek. 2017 yılında Kipa’yı da bünyesine katan Migros, büyüme hızına ivme kazandırmış ve geçtiğimiz yılı yüzde 38.7’lik bir büyüme ile tamamlamıştı.

“Bu anlaşma ile devralacağımız 73 mağazayı dijital mağazacılık ve verimlilik araçlarımızla donatacağız” diyen Tort, şöyle konuştu:. “İzin süreçlerinin tamamlanması sonrasında, perakendedeki deneyimimizle bu mağazalardaki yeni müşterilerimize de Migros kalitesinde hizmet sunacağız. Bu yıl içerisinde 81 ilde 2000’i aşkın noktadan müşterilerimize ulaşacağız.”

Yazarlar