Siyaset Uzak Doğu, Türkiye’ye akın edecek

Uzak Doğu, Türkiye’ye akın edecek

08.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turizmde başta Çin olmak üzere Uzakdoğu ülkelerini kendisi için hedef pazar olarak belirleyen Türkiye, hedef yükseltti.

Uzak Doğu, Türkiye’ye akın edecek

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TBMM’deki sohbetinde şunları söyledi:

Haberin Devamı

2018 ÇİN’DE TÜRKİYE YILI: 2018 Çin’de Türkiye yılı... Ben de nisan ayında orada olacağım. 19 Mart’ta hem Pekin hem de Şangay’da büyük etkinlikler var. Bakanlığımız büyük bir kadroyla gösteriler sunacak. Bu Türkiye’nin turizm pazarı için son derece önemli bir süreç. Çin’de büyük bir Türkiye ilgisi uyanmaya başladı. Sosyal medya ve televizyonlar üzerinden Türkiye’ye yönelik algıyı güçlendirecek çalışmalar yapıyoruz.

ONLARCA FAALİYET: Bu yıl içinde Çin’de, onlarca faaliyetimiz olacak. Bu faaliyetler, etkinlikler sonucunda Türkiye, Çin’de büyük oranda tanıtılmış olacak. Çin dediğiniz yer sadece bir ülke değil, bir kıtadan bahsediyoruz. 1,7 milyarlık bir nüfusu var. İnşallah birkaç sene içinde milyonlarla ifade edilen Çinli turistin Türkiye’ye gelmesi söz konusu. 1 milyon hedefinin üzerine çıkmayı ümit ediyoruz.

Haberin Devamı

TANITIM FİLMLERİ: Topkapı Sarayı gibi yerlerde çekilecek tanıtım filmleri var. Bunlar birkaç ay içinde Çin’de gösterime girecek. Çin’de güçlü bir Türkiye algısı oluşmaya başladı. Önümüzdeki yıl da Japonya’da Türkiye yılı olacak. Uzak Doğu’dan altı ülkeye odaklanıyoruz. Bunlar, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Malezya, Endonezya... Bu ülkelerin toplam nüfusu neredeyse dünya nüfusunun yarısı... Büyük bir potansiyel var bu ülkelerde. Bu ülkeler çok zengin güçlü orta sınıfı olan ülkeler.