Uzaktan Eğitim Oyun terapisi hakkında bilmeniz gereken 3 şey

Oyun terapisi hakkında bilmeniz gereken 3 şey

20.04.2020 - 12:42 | Son Güncellenme:

Oyun terapisi eğitimi nedir? Oyun terapisi sertifikası nerelerden nasıl alınır? Kimler oyun terapisi eğitimi alabilir? İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler.

Oyun terapisi hakkında bilmeniz gereken 3 şey

 

Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?

Haberin Devamı

Özellikle çocukları daha iyi anlamak ve onlarla etkin şekilde iletişim kurabilmek amacıyla Oyun Terapisi Eğitimi düzenlenmekte ve eğitim süreci sonunda da, oyun terapisi sertifikası verilmektedir. Bu sertifika günümüzde online eğitim ile beraber alınacak dersler ile beraber sunulmaktadır.

Tabii bu eğitim ve sertifika için belli başlı bazı kriterler mevcuttur. Yani bu sertifikaya sahip olabilmek adına ihtiyaç duyulan donanıma sahip olmak gerekir.

Oyun Terapisi Sertifikası Nerelerden Nasıl Alınır?

Bu eğitimi alırken mutlaka bir Uzman ya da Klinik Psikolog ile yetkin bir özel eğitim kurumu işbirliğiyle hazırlandığından, verilecek sertifikanın bir Üniversite tarafından onaylandığından ve uluslararası geçerliliği olduğundan emin olmalısınız. Bilginet Akademi’nin Oyun Terapisi Sertifikası bu önemli kriterlere uygundur. 

Haberin Devamı

Çocuklar ile anlaşabilmenin temelinde onlarla ortak yönleri bulmak yatar. Bu ortak yan ise şüphesiz oyunlardır. Oyun terapisi eğitimi alan pek çok kişi çocukların dünyasına onları anlayacak dilde girebilmektedir. Böylece kendilerine oyun yoluyla ifade edebilen çocukların sorunlarına daha etkin şekilde eğilme imkanı sağlanır.

 

Oyun terapisi hakkında bilmeniz gereken 3 şey

 Kimler Oyun Terapisi Eğitimi Alabilir?

En çok merak edilen konular arasında kimler oyun terapisi eğitimi alabilir sorusu geliyor. Oyun terapisi eğitimi özellikle çocuklar üzerinde uygulanan en etkili yöntemler arasında yer alır. Çocukların yaşadıkları sorunlara onların dilinden anlamak suretiyle yaklaşım fırsatı tanımaktadır. Anne baba ayrılıkları, travma, anne ile baba kaybı gibi daha pek çok psikolojik sorununa karşı etkin bir uygulamadır. Eğitime belli başlı bazı kriterleri taşıyan kişiler katılım gösterebilir.

 - Rehberlik ve psikolojik danışmanlık (PDR)

 - Psikoloji,

 - Aile danışmanları,

 - Çocuk psikiyatrları,

 - Çocuk gelişimi okul öncesi mezunları ve öğrencileri,

 - Psikiyatri hemşireleri ile çocuk doktorları,

 

Oyun terapisi hakkında bilmeniz gereken 3 şey

Oyun terapisi uygulayıcı eğitim alarak bu doğrultuda sertifika sahibi olabilmek için böylesi donanıma sahip olan kişiler eğitime katılım gösterebilir.

Haberin Devamı

Çocukları ile daha iyi iletişim kurabilmeleri adına anne ve babalar da bu eğitime katılabilir. Çocuklar ile iletişim konusunda farkındalık yaratabilecek bir imkan elde edecek olan ebeveynler, onlarla ortak bir noktada buluşabilir. Çocukların duygu ve davranışlarını daha iyi anlamak suretiyle, barışık ve mutlu bir ortam ev içerisinde yakalamak mümkündür.

Özellikle çocuklar bu dönemde yaşadıkları sorunları içine atar ve pek anlatmaz. Ancak oyun terapisi eğitimi ile beraber alınacak olan bilgiler doğrultusunda, çocuklara çok daha etkin şekilde yaklaşım gerçekleştirilebilir. Bunu sağlamak için uzaktan eğitim programlarına katılarak bulunduğunuz her yerden kolayca bağlantı gerçekleştirebilirsiniz.

Bilginet Akademi’nin Oyun Terapisi Eğitimi detaylarını inceleyin.