Ekonomi Uzay üssü Bursa

Uzay üssü Bursa

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından ‘Gökmen Projesi’ kapsamında yapımına başlanan, Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi’nin (GUHEM) inşaatının yarısı tamamlandı.

Uzay üssü Bursa

BTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 13 bin metrekare alanda yapımı devam eden merkez tamamlandığında Avrupa’da en iyi, dünyada ise ilk 5 havacılık ve uzay merkezinden birisi olacak.

Haberin Devamı

Kasımda açılıyor

Uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı düzenek ve sergilerin yer alacağı merkeze Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da 80 milyon liralık destek sağlıyor. GUHEM, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile 200 milyon liralık bütçesi ve modern mimarisiyle uzay ve havacılık alanında Türkiye’nin en önemli merkezi durumuna gelecek. Havacılık öğrenme merkezi, uzay inovasyon atölyesi ile dikey rüzgar tüneli gibi birbirinden farklı uygulamaların yer alacağı GUHEM’in ilk katında modern uçuş simülatörleri de yer alacak.

“Uzay katı” olarak adlandırılan ikinci katta ise atmosfer olayları, güneş sistemi, gezegenler ve galaksilere ilişkin bilgiler sunulacak. Geçen yıl ağustos ayında temeli atma töreni gerçekleştirilen merkezin bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kasımda açılacak GUHEM’in ilk ve orta öğretimdeki gençlerin uzay ve havacılık farkındalığını artıracağını vurguladı.

THY bilime sponsor

Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen THY 7. Science Expo 2018, “geleceğin teknolojileri” ana temasıyla 26 - 29 Nisan’da Bursa’da düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen etkinlik, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin ev sahipliğinde Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. THY sponsorluğundaki organizasyon çerçevesinde 8 kategoride proje yarışması, 100 alanda atölye çalışması ve bilim konferansları yapılacak. Bilimsel gösteriler, drone gösterileri sunulacak, insansız hava araçları uçuş yapacak.