Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta cuma günü ve yeni haftanın ilk işlem gününde sert düşüş gösteren altın fiyatları yatırımcıların dikkatini çekmişti. Altın fiyatları dün ise toparlanma gösterdi. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artması ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda dikkatli hareket edeceklerini söylemesinin ardından altın fiyatları hafta başında düşüş göstermişti. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Son dönemde ABD’de açıklanan ekonomik veriler ve başta Fed Başkanı Jerome Powell olmak üzere merkez bankası yetkililerinden gelen açıklamalar yatırımcıların Fed’in bu yıl faiz indirimlerinin başlangıç tarihine ilişkin tahminlerini ötelemelerine ve indirim boyutuna ilişkin beklentilerini azaltmalarına neden olmuştu. 

ALTIN FİYATLARI DÜN YÜKSELDİ 

Pazartesi günü 2014 dolara kadar gerileyen ons altın salı günü 2038 doları gördükten sonra günü 2035 dolardan kapattı. Dün 2003 lira seviyesini gören gram altın ise günü 1992 liradan tamamladı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın üçüncü işlem gününe 2035 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederek 2037 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2031 dolar, en yüksek ise 2038 dolar seviyesi görüldü. 

Haberin Devamı

Güne 1999 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 2003 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1990 lira, en yüksek ise 2005 lira seviyeleri test edildi.