Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Ons altın geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatırken, gram altın daha sakin bir seyir izledi. Özellikle ABD ekonomisine ilişkin son gelen veriler piyasalarda yönü tayin ediyor. Öte yandan yarın ABD’de kritik enflasyon verisi açıklanacak. İşte detaylar...

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Para ve emtia piyasalarında yönü ABD’den gelen ekonomik gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artması ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacaklarını açıklamasının ardından altın fiyatlarında baskı artmıştı. 

Haberin Devamı

ERKEN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ AZALDI 

Geçtiğimiz hafta genelinde Fed üyelerinden de faiz indirimi konusunda temkinli açıklamalar geldi. Bu gelişmenin etkisiyle birlikte altın fiyatları kararsız bir seyir izledi. Son dönemde piyasalarda Fed’den erken faiz indirimi beklentileri azaldı. 

PİYASALAR ABD ENFLASYONUNU BEKLİYOR 

Öte yandan piyasaların gözü kulağı yarın saat 16.30’da açıklanacak olan ocak ayı enflasyon verisinde olacak. Ocakta yıllık enflasyonun yüzde 3.4’ten 2.9’a yavaşlaması bekleniyor. Kritik veri altın fiyatlarında yönü belirleyecek. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın ilk işlem gününe 2024 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2019 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2018 dolar, en yüksek ise 2026 dolar seviyeleri görüldü.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Güne 1997 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda hafif gerileyerek 1994 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1988 lira, en yüksek ise 2001 lira seviyeleri test edildi.