Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta düşüş gösteren altın fiyatları pazartesi günü yükselişe geçmişti. Peki bugün fiyatlarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin daha fazla faiz artışına gidilebileceğine yönelik söylemleri sonrası altın fiyatları düşüşe yönelmişti. 

Haberin Devamı

St. Louis Fed Başkanı James Bullard enflasyonun inatçı şekilde yüksek seyretmeye devam ettiğine işaret eden son veriler sonrasında faiz artırımlarına devam edilmesi gerektiğini söyledi. 

FED ÜYESİNDEN 50 BAZ PUAN ARTIŞ ÖNGÖRÜSÜ 

Bullard politika faizinin 50 baz puan daha artırılarak yüzde 5,50-5,75 aralığına yükseltilmesi gerektiğini ifade etmişti.  

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Fed cephesinden faiz artışlarına yönelik gelen mesajlar sonrasında dolar endeksi geçen hafta perşembe günü 102’li seviyelerin üzerine çıkmıştı. 

FED’DEN 25 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENİYOR 

Mayıs ayında Fed’den 25 baz puan faiz artırımına kesin gözüyle bakılırken, sonraki döneme ilişkin verilecek mesajlar piyasaların odağında olacak. Fed’in politikası faizsiz bir varlık olan altın piyasası üzerinde etkili olmaya devam ediyor. 

Haberin Devamı

ONS ALTIN GEÇEN HAFTA YÜZDE 1 GERİLEDİ 

Geçtiğimiz haftaya 2002 dolardan başlayan ons altın cuma günü 1971 dolara kadar geriledi. Dip seviyeyi gördükten sonra toparlanma gösteren ons altın haftayı 1983 dolardan kapattı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ons altın yüzde 1 oranında değer kaybetti. 

GRAM ALTIN DA DÜŞTÜ 

Yurt içinde ise geçtiğimiz hafta gram altının fiyatı ons altına paralel hareket etti. Geçen haftaya 1247 liradan başlayan gram altın cuma günü 1229 liraya kadar geriledikten sonra 1237 liradan kapandı. Haftalık bazda gram altın yatırımcısına yüzde 0.8 oranında kaybettirdi. 

ALTIN PİYASASI DÜN YÜKSELDİ 

Geçtiğimiz güne 1983 dolardan başlayan ons altın 1990 dolara kadar yükseldikten sonra 1989 dolardan kapandı. 

Pazartesi gününe 1238 liradan başlayan gram altın 1241 liraya kadar yükseldikten sonra günü 1240 liradan kapattı. 

BUGÜN FİYATLARDA SON DURUM NE? 

Haftanın ikinci işlem gününe 1989 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre gerileyerek 1987 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1976 dolar, en yüksek ise 2000 dolar seviyeleri görüldü. 

Bugüne 1240 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yatay seyrederek 1241 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1233 lira, en yüksek ise 1249 lira seviyeleri test edildi.