Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Geçtiğimiz 2 haftayı düşüşle tamamlayan altın fiyatları yeni haftanın ilk işlem gününde yükseliş gösterdi. Dün ons altın 2037 doları görürken, gram altın 1988 lirayı test etti. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi zamanlamasına ilişkin belirsizlikler piyasalarda fiyatlanmaya devam ediyor. ABD ekonomisine ilişkin son gelen veriler önemle takip ediliyor.   

Haberin Devamı

Yarın ABD Merkez Bankası (Fed) yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda beklenti faizin değiştirilmemesi yönünde. Fed’in enflasyonda belirgin bir düşüş görülene kadar faiz indirimine gitmesi beklenmiyor. ABD’de son açıklanan enflasyon verisi yükseliş göstermişti.   

ALTIN FİYATLARI DÜN YÜKSELDİ 

Geçtiğimiz iki haftayı üst üste düşüşle kapatan altın fiyatları yeni haftanın ilk işlem gününde yükseliş gösterdi. Haftaya 2018 dolardan başlayan ons altın 2037 dolara kadar yükseldikten sonra 2032 dolardan kapandı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Dün 1967 liradan açılan gram altın 1988 lirayı gördükten sonra günü 1982 liradan kapattı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın ikinci işlem gününe 2032 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2038 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2029 dolar, en yüksek ise 2040 dolar seviyeleri görüldü.  

Haberin Devamı

Güne 1982 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1989 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1979 lira, en yüksek ise 2002 lira seviyeleri test edildi.