Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın ilave faiz artışına işaret eden açıklamaları sonrası altın fiyatları gerilemişti. Bugün ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı açıklandı. Peki kritik gelişme sonrası gram altında son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

ABD Merkez Bankası’ndan gelen mesajlar para ve emtia piyasalarının odağında olmaya devam ediyor. Fed geçtiğimiz hafta politika faizini 5-5.25 aralığında sabit tutmuştu. 

Haberin Devamı

Geçen hafta Fed toplantısı sonrası piyasalara mesajlar veren Fed Başkanı Jerome Powell bu yıl faiz indirimine gidilmeyeceğinin sinyalini vermişti. Bu gelişmeler sonrasında geçtiğimiz hafta itibarıyla altın fiyatlarında baskı artmıştı. 

POWELL’DAN YENİ FAİZ MESAJI 

Öte yandan geçtiğimiz gün Fed Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı sunumu basın ile paylaştı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Sunumda, "FOMC'nin neredeyse tüm katılımcıları faiz oranlarının yıl sonuna kadar biraz daha artırılmasının uygun olacağını düşünüyor. Ancak geçen haftaki toplantıda ne kadar ileri ve hızlı hareket ettiğimizi göz önünde bulundurarak komitenin ek bilgileri ve bunun para politikası üzerindeki etkilerini değerlendirmesine izin vermek için hedef aralığı sabit tutmanın ihtiyatlı olacağına karar verdik" dedi. 

Haberin Devamı

ONS ALTIN FED ETKİSİYLE DÜN GERİLEDİ

Fed Başkanı Powell’ın ilave faiz artışına işaret eden açıklamaları sonrasında dün akşamüzerine doğru ons altın fiyatında düşüş hızlandı. 

Geçtiğimiz güne 1935 dolardan başlayan ons altın 1919 dolara kadar geriledi. Ons altın günü 1932 dolardan kapattı. 

GRAM ALTIN DÜN 1453 LİRAYA İNDİ 

Çarşamba gününe 1466 liradan başlayan gram altın ons altındaki düşüşün etkisiyle birlikte 1453 liraya kadar geriledi. Gram altın günü 1464 lira seviyesinden tamamladı.

TCMB FAİZ ARTIRDI

Öte yandan bugün saat 14.00’te Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizini yüzde 8.5 seviyesinden yüzde 15 seviyesine çıkardı. Piyasalarda beklenti faizin yüzde 20 seviyesine çıkması yönündeydi.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU? 

Haftanın dördüncü işlem gününe 1932 dolardan başlayan ons altın 1918 dolara kadar gerileyerek 3 ayın en düşük seviyesini gördü. Ons altın şu dakikalarda 1919 dolardan işlem görüyor. Gün içerisinde en yüksek 1935 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 1464 liradan başlayan gram altın 1524 liraya çıkarak rekor kırdı. Gram altın şu dakikalarda 1506 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1456 lira seviyesi test edildi.