Geri Dön
Uzmanpara Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Yeni haftanın ilk günlerinden itibaren düşüş gösteren altın fiyatları dün yüzde 2’nin üzerinde kayıp yaşadı. Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün kritik gelişmede olacak. Peki piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Geçtiğimiz haftadan bu yana gerileyen altın piyasasında fiyatlamalar dikkat çekiyor. Bu haftaya da düşüşle başlayan altın fiyatları dün yüzde 2’nin üzerinde kayıp gösterdi. 

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINDA YÜZDE 2’NİN ÜZERİNDE KAYIP 

Dün 2335 dolardan başlayan ons altın 2285 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra 2286 dolardan kapandı. Geçtiğimiz gün 2440 liradan açılan gram altın 2377 liraya kadar geriledikten sonra 2380 liradan kapandı. Altın fiyatlarında dün yüzde 2’nin üzerinde kayıp dikkat çekti. 

GÖZLER FED FAİZ KARARINDA 

Öte yandan para ve emtia piyasalarında gözler bugün saat 21.00’de açıklanacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararında olacak. Toplantıda gösterge faiz oranını %5,25 ile %5,5 arasında sabit tutacağı düşünülüyor.   

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

CME'nin FedWatch aracına göre yatırımcılar şu anda bu yıl tek bir faiz indirimini fiyatlıyor ve bunun kasım ayında geleceğini düşünüyor.   

Haberin Devamı

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın üçüncü işlem gününe 2285 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2304 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2281 dolar, en yüksek ise 2307 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 2380 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 2410 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2373 lira, en yüksek ise 2416 lira seviyeleri test edildi.