Geri Dön
Altın Beyaz Altın İle Sarı Altın Farkı Nedir? Beyaz Altın Nasıl Anlaşılır?

Beyaz Altın İle Sarı Altın Farkı Nedir? Beyaz Altın Nasıl Anlaşılır?

Altın, kadınların en değerli ziynetleri arasında yer almaktadır. Altından yapılan mücevherler özellikle kadınlara verilecek en güzel hediyelerin başında gelmektedir. Sadece altından yapılan takılar değil aynalar, kutular gibi çok çeşitli eşyalarda pek çok insanın göz bebeği olmaktadır. Ticari hayatta da altının maden olarak çok özel ve kıymetli bir yeri mevcut olup alışveriş dünyasına büyük bir canlılık katmaktadır. Hal böyle iken altının farklı türleri de merak konusu olmakta ve araştırılmaktadır. Peki Beyaz altın ile sarı altın farkı nedir? Beyaz altın nasıl anlaşılır? İşte, tüm detaylar.

Beyaz Altın İle Sarı Altın Farkı Nedir? Beyaz Altın Nasıl Anlaşılır?

Piyasaya satışa sunulan altın takı ve eşya modellerinde sarı ve beyaz renk seçenekleri öne çıkmaktadır. Kadınlar çoğu zaman bu iki renk seçimi arasında kararsız kalırken bazıları ise tercihlerini yaparken beğenilerini dikkate alarak hareket etmektedirler. Beyaz veya sarı altın tercih edildiğinde her aman soru işareti olarak akıllara takılan bir konu beyaz altın ile sarı altın arasındaki farkın ne olduğudur. Beyaz altının nasıl anlaşıldığı ise bir diğer yanıtı araştırılan husustur. 

Haberin Devamı

Beyaz Altın ile Sarı Altın Farkı Nedir? 

Değer açısından bir değerlendirme yapıldığında beyaz ve sarı altın türü arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. İki altın kıyaslandığında farklı olan nokta içeriklerinde bulunan maddelerdir. Sarı altın daha saf iken beyaz altın radyum, çinko ve gümüş gibi maddeleri içerir.

Katılan katkı maddesine bağlı olarak altının ayarı değişir. Beyaz altın dayanıklılık bakımından sarı altına göre daha iyi olarak kabul edilmektedir. Bir başka ifade ile beyaz altın daha dayanıklı olup uzun süreli kullanım olanağı sunmaktadır. Sarı altın elde etmek için nikel ve bakır karıştırılmaktadır. 

Beyaz Altın Nasıl Anlaşılır? 

Beyaz altının ortalama %80'i altın, 'sı nikel, %3'ü çinko ve %1'i bakırdan oluşur. Beyaz altın gümüş yani metalik bir renge haiz alışımdır. Beyaz altın, ışık ile kombinasyonu iyi olduğu için sıkça kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Beyaz altın gerçek olup olmadığını anlamak zordur. Beyaz altın güvenilir kuyumculardan alınmalıdır. Renge, parlaklığa, madde alaşımına ve damgasına dikkat edilmelidir.