Geri Dön
Uzmanpara Bitcoin bir eşiği daha aştı

Bitcoin bir eşiği daha aştı

Kripto paraların en yüksek hacimlisi Bitcoin son 3 işlem gününde dikkat çeken yükselişler gösteriyor. Bugün yüzde 6'dan fazla değerlenen Bitcoin bir eşiği daha aştı.

Bitcoin bir eşiği daha aştı

Kripto paralardaki dikkat çeken fiyatlamalar yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Piyasanın en yüksek hacimlisi Bitcoin bugün önemli bir eşiği daha aştı. 

Haberin Devamı

Bugün yüzde 6'dan fazla değerlenen Bitcoin, 60 bin dolar seviyesini de aştı. Lider coin 60 bin 800 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

Son üç gün içerisinde Bitcoin'de değer kazancı yüzde 18 seviyesini aştı.

2 YILDAN DAHA UZUN BİR SÜRE SONRA İLK KEZ GÖRDÜ 

Bitcoin en son 18 Kasım 2021 tarihinde 60 bin dolar seviyesini test etmişti. Bitcoin, 10 Kasım 2021'de 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etmişti.

BITCOIN'DEKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ NE?

ABD’de Bitcoin ETF kaynaklı kurumsal yatırımcı talebi son yükselişin en büyük tetikleyicisi olurken bu talep, madencilerin çıkardıkları günlük Bitcoin miktarının çok üzerinde kalmaya devam ediyor. Bitcoin talebinin nisan ayında gerçekleşecek ödül yarılanması sonrasında da mevcut seviyelerde devam etmesi durumunda madencilerin ürettikleri günlük Bitcoin miktarı ile talep arasında makasın daha fazla açılacak olması, kripto para fiyatını daha da artırabilecek bir faktör olarak görülüyor. Bu da Bitcoin'e olan talebi tetikleyen en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Bitcoin ETF pazarı ile ilgili son veriler kontrol edildiğinde dünkü işlemlerde de işlem hacminin 2 milyar dolara ulaştığı görüldü. BlackRock işlem hacimlerine hakim olan şirket olarak görülürken varlık yönetim şirketinin 1,3 milyar dolar hacme ulaştığı raporlandı.