Geri Dön
Uzmanpara Çin'de hizmet sektörü faaliyetleri büyüdü

Çin'de hizmet sektörü faaliyetleri büyüdü

Çin'de hizmet sektörü faaliyetleri daha yavaş hızla da olsa ocak ayında büyümeye devam etti.

Çin'de hizmet sektörü faaliyetleri büyüdü

Çin'de hizmet sektörü faaliyetleri ocak ayında yeni siparişlerin düşmesiyle biraz daha yavaş bir hızda büyüdü.

Haberin Devamı

Caixin/S&P Global hizmet satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ocak ayında, aralık ayındaki 52,9 seviyesinden 52,7'ye geriledi ancak üst üste 13'üncü ayda da 50 puan olan başa baş seviyesinin üzerinde kaldı.

Ocak ayında yeni siparişler daha yavaş bir hızda artarken, endeks aralık ayındaki 53,7 seviyesinden 51,5'e geriledi. Ankete göre bu nedenle şirketler üst üste ikinci ayda da personel sayısını marjinal düzeyde artırdı.

Ücret alt endeksi Nisan 2022'den bu yana ilk kez düştü. Anket izlenen bazı firmaların yeni müşteri çekmek ve satışları artırmak için ücretlerini düşürdüğünü ortaya koydu.

Caixin Insight Group Kıdemli Ekonomisti Wang Zhe, "Ekonomi, çok sayıda belirsizlik ve olumsuz faktörün damgasını vurduğu önemli zorluklarla mücadele ediyor. Bu statüko henüz köklü bir tersine dönüş yaşamadı" dedi.

Haberin Devamı

Önümüzdeki yıla ilişkin hizmet sektörü iş güveni son üç ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Caixin/S&P bileşik PMI aralık ayındaki 52,6 seviyesinden geçen ay 52,5'e geriledi.

Wang, "Mali ve parasal politikalarda daha fazla ayarlama için hala yer olduğu göz önüne alındığında politika tedbirlerinin güçlendirilmesi gerekiyor. En önemlisi politikaların piyasa ile etkin iletişim ve olumlu etkileşimi kolaylaştırmasıdır" diye konuştu.